První informace o povoláních v multiplayeru MoH: Warfighter
zdroj: tisková zpráva

První informace o povoláních v multiplayeru MoH: Warfighter

16. 7. 2012 15:34 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Možná to vidím příliš zjednodušenou optikou, ale kdybyste se mne zeptali, proč se zajímat o...

Možná to vidím příliš zjednodušenou optikou, ale kdybyste se mne zeptali, proč se zajímat o Medal of Honor: Warfighter, hned bych vám odpověděl, že kvůli multiplayeru. V dnešním stereotypu válečných FPS, kde se promenádují speciálové a likvidují vše možné ve všech možných koutech světa, mi kampaň nepřijde jako něco pozoruhodného. Ale multiplayer, který svede dohromady dvanáct speciálních jednotek z deseti zemí světa a dá vám možnost si zahrát třeba za jihokorejské UDT nebo polské GROM, to zas tak časté není.


Nyní se objevily první zprávy z probíhající alfy a také jedno video, které najdete uvnitř článku. Momentálně je v alfa verzi multiplayeru k dispozici šest tříd a každá se váže k jinému státu. V plné verzi hry ale budou mít všechny speciální jednotky přístup ke všem třídám (nebo povoláním, chcete-li). Celý seznam hratelných tříd v alfě najdete zde.

Nutno říci, že vypadá pěkně, když vidíte amerického snipera SEAL, který má jako zvláštní schopnost postoj, jak zklidňuje mušku při střelbě z odstřelovačky. Stejně hezké je ale vidět zařazení assaultera polského GROM, který bude jistě velmi populární mezi protihráči díky svému granátometu a dalším schopnostem zbraní nepřímé střelby, či point mana australského SRS, který s sebou tahá útočnou pušku F88 a flashbang granáty. Ostatně, kdo se někdy do nějaké vojenské multiplayerovky zažral, tak ví, jak moc návykové je zkoušení a „sbírání“ reálných zbraní z různých koutů světa.

Samozřejmě, pořád řeším, proč se dostalo třeba právě na polský GROM, norské HJK potažmo švédské SOG. Stejně jako proč si zase museli Američané urvat hned tři speciální jednotky (SEAL, SFOD-D a OGA), když by se daly krásně přidat další a známější jednotky z dalších zemí, které možná viděly i víc akce (i když zrovna HJK operuje v Afghánském Lógaru): třeba japonská SFG, turecké rudé barety nebo populární speciálové brazilské vojenské policie BOPE. Ale kdo ví, třeba nás čekají v DLC (ano, kacířská myšlenka). Tak jen tak, mezi námi, kdo vám tam chybí ze speciálních jednotek celého světa?

Co se týče videa, je třeba zopakovat, že se jedná o záběry z alfy. Další videa zřejmě budete moci najít na tomto Youtube kanálu, pokud to uživateli někdo nezatrhne. Mám ale jednu výtku, která platí obecně k těm, kdo dělají gameplay videa. Chápu, že je akce klíčová, jenže když uděláte sestřih jenom ze střílení, budí to pak dojem, že jde o hyperakční hru bez kouska rozmyslu a taktiky. Z poslední doby pamatuji na absurdní trailery skvělého multiplayeru Ghost Recon: Future Soldier, které vypadaly, že nestřílíte jen ve chvíli, kdy měníte zásobník a samotné hře tak udělaly medvědí službu.

Co se týče dalších detailů, alfa se hraje na jedné mapě, Somalia Stronghold. K dispozici jsou módy Team Deathmatch, Capture the Flag a Sector Control, což je klasická Domination. Spawnovat se bude dát i na parťákovi z týmu a jako spawn pointy slouží i miniguny vyzbrojené vrtulníky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články