Proklet maskou v Neverwinter Nights 2 přídavku
zdroj: tisková zpráva

Proklet maskou v Neverwinter Nights 2 přídavku

17. 5. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Bývalí zaměstnanci BioWare prodlouží s Mysteries of Westgate zábavu o 15-20 hodin.

Středobodem Mysteries of Westgate, jak se placený přídavek pro RPG Neverwinter Nights 2 jmenuje, je dobrodruh, který s dobrým úmyslem šoupl na hlavu masku. Tradiční ochrana epických hrdinů se ale ukázala být malinko... prokletá. Především ji ale zdá se nejde sundat, což bude - jaké překvapení - vaším primárním úkolem během pobíhání po metropoli Westgate. Pokojný život měšťana zde úspěšně převrací naruhy hned několik frakcí, které mohou mít v trápení hrdiny prsty a jejímž posluhováním ovlivníte konec celého příběhu (klasicky dobrá/zlá strana). Maska samotná se zavrtala do mysli hrdiny jako červík a dokáže celkem suverénně navozovat nepříjemné duchařské halucinace, o jejichž nereálnosti by se dalo přinejmenším diskutovat. Hráč totiž dostane - když už půjde vážně do tuhého - možnost obrátit své fiktivní rarášky proti nepřátelům, přičemž bude daný útok dávat menší dávku zranění i hrdinovi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Přestože může addon vypadat jako celkem obyčejná "hurá akce" komunity, neměl by postrádat nic z toho, čím obdobné projekty obvykle disponují. Nebudete tedy ochuzeni o animace nových potvůrek, namluvení přběhových postav, vlastní hudební doprovod, nové tilesety (povrchy) apod. Vlastnictví loňského datadisku Mask of the Betrayer (totožný námět masky v MoW a v MotB je prý jen dílem náhody) nebude nutný, ačkoliv může jeho spokojené vlastníky v nějakých drobnostech zvýhodňovat. Nezbytným minimem bude akorát 8. úroveň charakteru.

Autorem Mysteries of Westgate jsou Ossian Studios, jejichž jádro tvoří manželská dvojice ex-BioWare vývojářů (v minulosti pracovali na přídavku Darkness Over Daggerford pro NWN1, jenž byl nakonec s úspěchem vypuštěn úplně zadarmo). Pomáhá jim hned několik podnikavých NWN nadšenců, které se svým nadřízeným spojuje jen internet (prý to zatím klape). Addon je hotov už od podzimu, ale čeká se do začátku června na spuštění nové online distribuce vydavatele Atari. Bude totiž vyžadovat internetovou aktivaci (stejně jako Alone in the Dark) a cena je stanovena na 10 USD. Pokud se systém Adventure Packů komerčně uchytí, určitě se v budoucnu dočkáme více podobných záležitostí - více informací ze světa Neverwinter Nights v našem předešlém zpravodajství nebo na české fanstránce.
zdroj: NWNVault.IGN

jester

Nejnovější články