Project CARS vyjde kvůli přílišné konkurenci až příští rok v březnu
zdroj: tisková zpráva

Project CARS vyjde kvůli přílišné konkurenci až příští rok v březnu

17. 10. 2014 17:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Letos sice nevyšel nový díl Need For Speed, ale i tak je na startovním roštu plno. Na plyn už šlápla povedená Forza Horizon 2, z motoru se ještě na startu kouří problémy stíhanému Driveclubu a za ním už netrpělivě tůruje The Crew. Fanoušci závodních her si tedy mají z čeho vybírat. Smůlu ale mají bohužel hráči, co čekají na Project CARS. S pomocí hráčské komunity vyvíjená závodní hra měla vyjít 21. listopadu, ale vývojáři (a vydavatel) kvůli záplavě dalších her, které vychází v listopadu, raději posunuli vydání hry na březen 2015.

Důvodem k posunu vydání skutečně nejsou problémy s vývojem, ale velká konkurence, která by "měla výrazný vliv na počáteční prodeje hry" - a ty jsou pro všechny hry nejdůležitější. Druhým, ale spíše zástupným, důvodem k posunu vydání je snaha tvůrců hru ještě přeleštit, vylepšit a doladit, jak napsali na oficiálních fórech pro backery - screenshot postu získali kolegové z VG247.

Vývojáři tvrdí, že březen je ideální, protože v lednu se hry moc neprodávají, v únoru je to sice lepší, ale taky nic moc, zatímco v březnu už hráči nakupují normálně. V březnu asi moc závodních her nevyjde (ono jich obecně moc nevychází), ale zároveň bude konec kvartálu, kdy vychází také spousta her, aby si vydavatelé vylepšili hospodářské výsledky. Aby nakonec tvůrci ze Slightly Mad nezplakali v březnu nad výdělkem...

„Rozhodnutí změnit datum vydání nebylo snadné, ale naše hra bude díky tomu úspěšnější a dostane se jí větší pozornosti. Navíc nám to umožní hru ještě více vyšperkovat a dosáhnout tak ve všech směrech oné vysoké úrovně, kterou od ní společně s hráči očekáváme a požadujeme. Nesmírně se těšíme, až za pár měsíců uvidíte, co všechno jsme pro vás přichystali," napsal v tiskové zprávě Ian Bell, vedoucí Slightly Mad studios.

Project Cars zdroj: tisková zpráva

Project CARS vyjde pro PlayStation 4, PC a Xbox One 20. března 2015 (datum pro Evropu, Amerika se dočká 17. března), ovšem česká tisková zpráva zmiňuje pouze neurčité "jaro 2015". Mezitím ale bude rozhodně s čím závodit, i když The Crew nebo Forza Horizon 2 jsou pochopitelně něco dost jiného než Project CARS. Ve výsledku by ale měl mít posun vydání pozitivní dopad na kvalitu hru, což za těch pár měsíců stojí.

Nejnovější články