Přiblížení vikingské mlátičky Beowulf Movie Game
zdroj: tisková zpráva

Přiblížení vikingské mlátičky Beowulf Movie Game

26. 7. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Mlátička podle chystaného filmu R. Zemeckise vás postaví do čela krvežíznivých Vikingů a proti netvoru Grendelovi.

Chystaný snímek režiséra Roberta Zemeckise s hvězdným obsazením (A. Hopkins, A. Jolie) vychází z nejvýznamnější památky anglické literatury, heroicko-elegické básně Béowulf o rytíři, který přemůže netvora Grendela a stane se králem. Také stejnojmenná hra od UbiSoftu bude v lecčem čerpat z původní básně: vývojářům se nejvíc zalíbil vnitřní boj hlavního hrdiny a rozhodli se nechat vývoj Béowulfovy postavy zcela ve vašich rukou. Buďto z něj uděláte honosného hrdinu a všemi milovaného budoucího krále, nebo se necháte strhnout válečným řáděním a z hrdiny se stane krvežíznivý stroj na zabíjení. V obou případech bude přesto mlácení nepřátel hlava nehlava hlavní náplní hry a zabere vám zhruba deset až dvanáct hodin.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Aby grafika obstála v porovnání s filmem, nadupaným nejlepšími efekty, použili autoři z UbiSoft France engine Ghost Recon: Advanced Warfightera a přizpůsobili ho požadavkům hry, mj. kvůli kožichům, kteří Vikingové nosí. Díky složitému shaderování nejen, že bude srst vypadat opravdově, ale dokonce navlhne deštěm či ji v boji potřísní nepřátelská krev. Pokročilou grafiku ilustruje první trailer ze samotné hry, kde se za působivých světelných efektů Vikingové vylodí a před bitvou se brodí mělkou vodou. V následujících bitvách lze zahlédnout, co všechno budete protivníkům provádět: komba vám dovolí napichovat nepřátele na meč, zvednout je do výšky a posléze odhodit, mrskat s nimi o zem, zlámat jim ruce či vaz, hodit z můstku atp. Brutalitě se meze klást rozhodně nebudou.

zdroj: Archiv


Beowulf Movie Game - stažitelná verze (89 MB, 1280x720)

V závěru ukázky, kdy Béowulf vyleze na záda velkému obrovi a roztrhne mu tlamu, se hrdina nachází v jakémsi opojení z bitvy. Do tohoto bojového módu se budete moci kdykoliv přepnout a dočasně zvýšit bojové schopnosti postavy, na druhou stranu ve vřavě snadno omylem zabijete vlastní spolubojovníky. Těm pak na vás přestane záležet, opustí vás ve vypjatých situacích nebo se nebudou bít s takovou vervou, jako když jim budete dobře velet. Vzhledem k tomu, že pod sebou budete moci mít až dvanáct bojovníků naráz, se vyplatí jejich pomoc neodmítnout, už třeba proto, že v některých situacích budete potřebovat cizí pomoc: třeba při odvalení obrovského kamenného balvanu, blokující další cestu.

Vaše putování herním světem bude směřovat podle toho, jak často budete užívat válečnického opojení a kterak naložíte s vašimi kolegy. Klíčové momenty ale zažijete bez ohledu na vývoj vašeho charakteru, ať už to bude bitva s příšerou Grendelem nebo její matkou. Pro úplnost dodám, že báseň Béowulf vyšla v českém překladu poprvé teprve před čtyřmi roky v nakladatelství Torst. Beowulf: The Game se objeví spolu s filmem v půlce listopadu pro PC, X360 a PS3 a u nás ji bude s českými titulky distribuovat Cenega.
zdroj: GameSpot, CVG

levis

Nejnovější články