Přechod na F2P updaty pro Secret World příliš nezmění
zdroj: tisková zpráva

Přechod na F2P updaty pro Secret World příliš nezmění

21. 12. 2012 10:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Ne úplně tradiční MMORPG The Secret World nedávno chtě nechtě podlehlo trendu a nabízí i možnost free to play. Někteří hráči by tak mohli podlehnout dojmu, že se toho na hře bude měnit víc, než jen model zpoplatnění. Hlavní šéf hry nás ale uklidnil. Issues, nebo-li velké updaty, které přidávají nejen příběhové mise, se budou dělat i nadále. Jen se možná trochu změní jejich cílení, tedy pro koho vlastně budou. Některé z nich budou i pro neplatiče a jiné jen pro hráče, kteří poctivě platí měsíční předplatné.

Časté aktualizace hry jsou pro tvůrce pořád klíčové a s pravidelným vydáváním velkých updatů nadále počítají. U každého velkého updatu to prý může být jinak, ale většinou by mělo platit to, že nové příběhové mise a nové lokace budou součástí placeného DLC, zbytek pak bude zdarma pro všechny hráče. Do The Secret World vyšlo už pět velkých updatů (Issues) a chystá se šestý Issue, který bude vyprávět příběh odehrávající se v Egyptě.

Joel Bylos, šéf vývoje a aktuálně hlavní kormidelník The Secret World, tyto budoucí velké updaty přirovnal k celým singleplayerovým hrám, které ale v tomto případě dostanete jen jako DLC. “Nenechte se ale přirovnáním k singleplayerovým hrám vystrašit. Pořád to je MMO skrz naskrz a všechny tyhle nové mise budete moct hrát a sdílet s přáteli. Navíc budeme pořád vyvíjet nové funkce, které budou stavět na stávajících herních základech. Přibudou nové zóny, nové raidy a dungeony, přidáme tam víc sociálních prvků a eventů a ano, na programu jsou také dlouho slibované puzzle raidy,” napsal na oficiálním webu Bylos.

Věrní a platící fanoušci The Secret World se tak nemusí bát. Zatím to vypadá, že Funcom nechce hru nijak radikálně předělávat jen proto, aby do ní nalákal víc “neplatičů” - chystají se další updaty, a pokud se bude free to play obecenstvo alespoň trochu rozšiřovat, budoucnost TSW bude snad růžová. Ostatně spousta MMO her, které přešly na free to play, funguje dodnes, krám jich zavřelo jen několik.

Nejnovější články