Pražské studio 2K chystá Top Spin 4
zdroj: tisková zpráva

Pražské studio 2K chystá Top Spin 4

10. 9. 2010 15:15 | Preview | autor: levis |

Pražské studio 2K Czech po Mafii II chystá nástupce Top Spin 3, jedné z nejúspěšnějších tenisových simulací všech dob. Její realistické pojetí ovšem dle některých přišlo na úkor složitého ovládacího mechanismu, a proto dostali čeští vývojáři za úkol, aby interface trochu zjednodušili, pokusili se k Top Spin 4 nalákat nové hráčské publikum a přitom nezklamali ani hardcore fanoušky této série od 2K Sports. Čerstvá předváděčka hry v New Yorku začala úvodním videem, kde potkáte Andre Agassiho nebo Peta Samprase - ti si to ve hře ostatně také budou moci mezi sebou rozdat.

Američané mají navíc možnost předobjednat si titul v obchodě Gamestop a získat tak exkluzivní skin tzv. "retro" Agassiho, tedy ještě s dlouhými vlasy. Samotná předváděčka dala novinářům na výběr mezi Rogerem Federerem a Andy Murrayem, kteří zápasili na stadionu Arthura Ashe. Že budete mít tu čest s realistickým zobrazením hráčů jistě není třeba připomínat, však měl na sobě Federer stejné tričko, v jakém ten samý den ve skutečnosti nastoupil v turnaji US Open.

Podobně se autorům podařilo zachytit charakteristické pohyby všech hráčů, jak to vydavatel poprvé uvedl ve své sérii NBA 2K. Tenisoví fanoušci tedy na první pohled rozeznají bekhand Federera od způsobu, jakým raketu chytne třeba Sampras. Ve hře přibyl trojitý ukazatel, v němž se postupně nabíjí síla a přesnost úderu. Podobně jako ve skutečném tenisu tu platí, že čím silnější a rychlejší úder protivníkovi naservírujete, tím méně času bude mít na reakci: aby měl třeba živý hráč šanci ustát takovou ránu, bude muset stisknout tlačítko pro odpálení už ve chvíli, kdy mu podání naservírujete. Nechybí jinak ani tlačítko pro turbo nebo princip hráčské výdrže, která se rychle vypotřebuje zvlášť v případě, že svého tenistu nutíte neustále přebíhat z jednoho rohu kurtu do druhého.

Top Spin 4 od pražských 2K Czech vyjde příští rok pro Xbox 360, PlayStation 3 a Wii.

Nejnovější články