Posun vydání Assassin's Creed: Unity znamená víc prostoru pro Sunset Overdrive a Lords of the Fallen
zdroj: tisková zpráva

Posun vydání Assassin's Creed: Unity znamená víc prostoru pro Sunset Overdrive a Lords of the Fallen

29. 8. 2014 12:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Firma, která letos neposunula alespoň jednou vydání své hry, jako by nebyla. Ubisoft nechce být zjevně výjimkou, a přestože na každé AC hře pracuje deset studií, Assassin's Creed: Unity tedy také vyjde později. Naštěstí nejde o posun vydání na příští rok, ale pouze o dva týdny. Namísto původně plánového 28. října tak hra vyjde 13. listopadu.

Podle producenta Pontbrianda budou dva týdny navíc tvůrcům stačit, aby se dotáhly všechny potřebné detaily. Stejně vyjde hned v den vydání patch a hru budou pochopitelně ladit i po vydání, ale odklad na 13. listopadu by měl zajistit zážitek, který tvůrci slibovali od začátku. Hlavním důvodem posunu vydání jsou přitom nové konzole. Assassin's Creed: Unity je na ně od začátku stavěný a na PlayStatioin 3 a Xbox 360 hry nevyjde. Pontbriand tvrdí, že právě kvůli novým konzolím museli vývojáři předělat většinu systémů od základů, což jim sežralo o fous víc času než čekali.

"Jsou to drobnosti. Nepatrné gesto, které Arno udělá během úprku po střechách Paříže. Skoro nepostřehnutelná reakce jediného NPC v davu tří tisíc lidí. Decentní zhoupnutí opulentního lustru v přepychové baletní hale. Jsou to tyhle drobnosti, vynásobené tisíci, na které se vývojáři soustředí ke konci vývoje. A když máte takhle masivní otevřený svět, všechny drobnosti se rychle nakupí. K tomu připočtěte fakt, že Unity je od základů stavěná jako hra pro nové konzole a najednou se ze sprintu po finální rovince stane překážková dráha plná zatáček, překážek a propastí," napsali vývojáři na blogu.

Jestliže nejste šťastnými majiteli nadupaného PCčka nebo jedné z nových konzolí a pod televizí vám pořád leží něco z minulé generace konzolí, netýká se vás odklad Unity skoro nijak - na vydání Assassin's Creed: Rogue to má jen minimální vliv. Plánované datum vydání pro letošního druhého (a druhořadého?) Assassína pro Ameriku pořád platí: 13. listopad. Obě letošní AC hry tak vyjdou ve stejný den.

Díky posunu vydání Assassin's Creed: Unity si určitě oddechly hry Sunset Overdrive a Lords of the Fallen, které měly a pořád mají vyjít 28. října. Na druhou stranu už tak našlapaný listopad přibral ještě jednu těžkou váhu. Unity půjde přímo proti Call of Duty: Advanced Warfare, Halo: The Master Chief Collection, Dragon Age: Inquisition, Far Cry 4 nebo The Crew, které všechny vychází v průběhu listopadu.

Nejnovější články