Plants vs Zombies 2 nabídne několik světů a přátelský free to play model
zdroj: tisková zpráva

Plants vs Zombies 2 nabídne několik světů a přátelský free to play model

5. 6. 2013 15:19 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Casual nebo ne, Plants vs Zombies patří ke hrám, které díky své návykové hratelnosti profrčely celým hráčským spektrem a mnoho lidí u nich zabilo neméně hodin v nekonečném likvidování zombíků pomocí své ujeté flóry. Takže není divu, že pokračování téhle hry, Plants vs. Zombies 2: It's About Time, které bylo nedávno oznámeno, budí tolik zájmu.

Tvůrci z PopCapu se nyní rozpovídali, jak vlastně tenhle free-to-play titul bude vypadat a jestli nespadly PvZ 2 do světa her, které vás neustále něčím otravují, když je chcete hrát zadarmo. Allen Murray k tomu poznamenává: „Upřímně, nad tímhle náš tým dlouho seděl a nevěděli jsme, jak to udělat správně. Musíte najít rovnováhu. Lidé chtějí hrát a nemít pocit, že je neustále někdo odírá“.

Ve výsledku tedy v PvZ 2 nenajdete nucené otravování přátel pozvánkami, nenajdete zde energii, která se vám doplňuje tak pomalu, že místo hry vlastně jen čekáte nebo platíte. Za reálné peníze zde budou víceméně jen prémiové předměty, které vám usnadní hraní, ale rozhodně bez nich nebudete někde zaseknutí. Tenhle vám přidá slunce, takže nebudete tak závislí na své produkci, další zase posílí nějakou kytku.

Posilování ale půjde aplikovat i pomocí virtuální herní měny. Takové hnojivo vám rázem posílí výkonnost dané květinky a místo klasického Peashooteru tu máte gatling a místo slunečnice něco, co připomíná elektrárnu a produkuje spoustu sluneční energie. Hnojivo velmi výrazně ovlivní vaši strategii, protože jej budete mít omezení množství, pokud si za virtuální měnu nějaké další nepřikoupíte.

Další změny můžeme čekat od samotných map respektive světů. Tentokrát nepůjde o vaši zahrádku, ale budete cestovat. Do začátku budou k dispozici tři světy, kterými bude Crazy Dave cestovat. Najdete zde starověký Egypt, pirátská moře a divoký západ. V rámci světů budou specifické mapy, které pak půjdou znovu hrát s odlišnými podmínkami. Každý svět bude modifikovat jak podmínky hry, tak i nepřátelské zombíky.

Zombíci se dočkají kromě těchto modifikací i nových typů. Chovatel slepic na vás kupříkladu po zásahu pošle své hejno. Jedna egyptská zombie vám ukradne slunce, protože je to Ra a slunce jej poslouchá. Nějaký shnilý pirát zase umí vyslat svého papouška, který vám jednu rostlinu vyrve a odnese pryč. Jednoduše, PvZ 2 bude hodně o adaptaci a improvizaci na nové nebezpečí.

Nové kousky najdete i mezi rostlinkami. Takové čínské zelí bok choy střílí dopředu i dozadu, ale jen na krátkou vzdálenost. Chili bean způsobí zombiím ochromující flatulenci a kokosové kanóny musíte odpalovat ručně a po čase se „přehřejí“ a musíte chvíli počkat. Plants vs. Zombies 2 prostě podle všeho nebudou nějakou nastavovanou kaší, ale po všech stránkách vylepšenou hrou.

Nejnovější články