Oznámení IL-2 Sturmovik Birds of Prey
zdroj: tisková zpráva

Oznámení IL-2 Sturmovik Birds of Prey

6. 6. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nejslavnější bitvy druhé světové tentokrát čistě pro konzole.

Ruští vývojáři z Gaijin vedle svých dalších projektů (např. X-Blades) kutí také nástupce úspěšné série leteckých simulátorů IL-2 Sturmovik: Birds of Prey, který na scénu opět přivede legendární bitevní letoun východní fronty. Snad jen s tím rozdílem, že tentokrát čistě pro konzolové platformy.

Autoři hodlají nabídnout pětici válečných operací, rozdělených do celkem padesátky misí: tématicky půjde o bitvu o Británii, Stalingrad, dobytí Berlína, Sicílii a zásadní německou prohru u Korsunu. Jak už jste asi z předchozích dílů (naposledy IL-2 Sturmovik 1946, 70%) zvyklí, jednou se posadíte do kokpitu bojové stíhačky, jindy budete s přehledem bombardovat pozemní cíle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Protože dosavadní simulátory v sérii už svou věrohodností dostatečně ohromily a v tomto ohledu nelze čekat nic průlomového, soustředí se vývojáři předeveším na technický pokrok a nové možnosti v grafice. Všechny stovky letadel na obrazovce budou díky novému modelu poškození ještě věrohodněji reagovat na kulky, včetně proděravělých křídel či stop po kulometných palbách na trupu. Samozřejmostí je i detailně vymodelovaná krajina pro případ, že byste sletěli trochu níž..

Tvrdé jádro fanouškovské komunity jistě vezme zavděk možnosti úplné simulace, zatímco nováčci či hráči v žánru tolik nezkušení pravděpodobně raději zvolí arkádový mód. Hudební doprovod obstará skladatel Jeremy Soule, zodpovdný za muziku k Giants, Dungeon Siege, Neverwinter Nights a dalším. Konečně nebude chybět ani multiplayer včetně výběru vlastních zbraní do letounu i jeho barevného nátěru.

zdroj: Archiv


IL-2 Sturmovik: Birds of Prey trailer

Il-2 Sturmovik: Birds of Prey vyjde začátkem příštího roku pro Xbox360, PS3, PSP a DS.
zdroj: WP, GV

levis

Nejnovější články