Overwatch oslavuje olympijské hry fotbalovým módem a novým obsahem
zdroj: tisková zpráva

Overwatch oslavuje olympijské hry fotbalovým módem a novým obsahem

3. 8. 2016 13:39 | Preview | autor: Adam Homola |

Letní olympijské hry začnou v brazilském Riu už tuto sobotu a Overwatch bude virtuálně u toho. Vývojáři z Blizzardu si pro svoji úspěšnou online střílečku připravili první speciální akci Summer Games, inspirovanou olympijskými hrami. Potrvá tři týdny a umožní vám získat přes stovku nových kosmetických věcí, tematicky laděných do blížící se Olympiády. A navrch si můžete zahrát ještě zbrusu nový herní mód, který jako by z Rocket League vypadl.

Lúcioball

Novým a radikálně odlišným módem je Lúcioball, který zde funguje jako futuristické pojetí fotbalu. Na speciálním fotbalovém hřišti se proti sobě postaví dva týmy o třech hráčích, kdy každý z nich hraje za Lúcia. Na hru máte čtyři minuty a vyhrává tým, který stihne dát tomu druhému víc gólů.

Na Lúcioball můžeme nahlížet z různých úhlů, ale ten nejjednodušší je podívat se na Rocket League, od kterého se nový mód příliš neliší. Jen tu máme místo autíček Lúcia a jeho speciální schopnosti. Ty jsou samozřejmě trochu upravené, protože cílem není zabít či léčit ostatní hráče, ale dostat velký balón do brány soupeřícího týmu.

zdroj: Archiv

Sekundární útok Lúcia tak zůstává, zatímco primární střelba zvukových vln byla nahrazena útokem na blízko. Zůstala i rychlost, ale léčení šlo z kola ven. Velké změny doznala i ultimátka, která nyní místo štítů přitáhne balón k vám, ať už se nachází v kterékoliv části hřiště. Je potřeba dodat, že zrychlování pohybu má vliv pouze na vás, nikoliv na vaše dva spoluhráče, ale bruslit po stěnách hřiště můžete dle libosti.

Lúcioball bude ve hře dostupný pouze ve formě Brawlu, tedy dočasného módu. Na rozdíl od standardních Brawlů nezmizí za týden, ale až 22. srpna. Letní olympijské hry skončí 21. srpna a o den později zmizí z Overwatche jak Lúcioball, tak speciální olympijské Loot Boxy.

Loot Boxy

Další velkou novinkou místních Summer Games jsou speciální Loot Boxy. Ty mají stejnou cenu, ale jiný vzhled a také částečně jiný obsah. Zakoupením nových tematických Loot Boxů máte totiž šanci získat některou z více než stovky nových kosmetických věcí, od sprejů, póz, emotů, highlight inter, až po nové skiny a profilové ikony. Všechny nové kosmetické úpravy jsou laděné do Letních olympijských her v Riu, jak ilustruje přiložené video.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Nejde přitom jen o přebarvení stávajících skinů, ale občas o opravdu nové skiny, nové a dosud neviděné animace, pózy a spreje. V každém z nových Loot Boxů máte navíc garantovánu minimálně jedu olympijskou věc, přičemž zbývající tři věci mohou obsahovat některou ze standardních věcí. Vedle nového typu Loot Boxu jsou stále k dostání i ty tradiční.

Možnost zakoupit nové Loot Boxy zmizí, společně s Lúcioballem, 22. srpna. Všechny získané věci, včetně těch olympijských, vám ale samozřejmě zůstanou napořád. Novinkou také je, že veškeré nové olympijské věci nejdou, na rozdíl od všeho ostatního, koupit za herní měnu. Získáte je tak jedině zakoupením nových Loot Boxů.

Důvod pro takovéto omezení je prostý: cílem vývojářů je nabídnout aktuální sadu olympijských věcí jako něco vzácného, co nebude mít každý. Něco, co bude na hráčích působit jedinečně a nepůjde koupit kdykoliv za víceméně lehce dostupnou herní měnu. 

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Šéf vývoje Jeff Kaplan v oznamovacím videu řekl, že unikátnosti olympijských věcí má dopomoct právě jak časové omezení dostupnosti nových Loot Boxů, tak nemožnost zakoupit věci za herní měnu. Získání jedné z nových věcí by tak mělo mít o to větší váhu, na rozdíl od obsahu běžných Loot Boxů, který můžete časem sesbírat do posledního spreje. Navíc se může podobná událost opakovat například za rok a možnost získat některé ze speciálních skinů tak přijde znova.

Budoucí události

Letní olympijské hry jsou první podobnou tematicky laděnou událostí pro Overwatch, ale vývojáři na oficiálním webu hry řekli už teď, že nebude zdaleka poslední. Konkrétní plány prý zatím ještě prozradit nechtějí, ale máme očekávat podobné akce a s nimi i nové tematické Loot Boxy, předměty, mapy a herní módy.

Listopadový BlizzCon se tak jeví jako ideální příležitost, kde bychom se mohli o chystaných plánech dozvědět více informací. Mezitím máte spoustu času pro zvážení, zda vám stojí nové věci za menší či větší investici do Loot Boxů. Za připomenutí opět stojí fakt, že obsah jakéhokoliv Loot Boxu nemá žádný vliv na hratelnost, vždy jde pouze o kosmetické drobnosti, které k samotnému hraní nejsou zapotřebí.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články