Obelstěte chobotnici v Tomb Raider Underworld
zdroj: tisková zpráva

Obelstěte chobotnici v Tomb Raider Underworld

10. 6. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Lara nasazuje sexy potápěčský obleček a vybavená sonarem se noří pod vodu. + 5 OBRÁZKŮ

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Hned v jednom z úvodních levelů nového Tomb Raider Underworld na vás sličná hrdinka vykoukne v přiléhavém potápěčském oblečku, totiž když poprvé zamíříte pod vodu, kde se má odehrávat významná část hry. Někde v těchto místech se ztratil Lařin otec a je na archeologově dceři, aby našla vchod do podvodního chrámu. Dveře jsou bohužel zamčené a k jejich otevření chybí několik mechanických částí. Ta první je hned na ráně, ale kde najít druhou?

To přímo vybízí k vyzkoušení nového předmětu, totiž sonaru. Jednoduše s ním vyšlete signál, načež se vám na monitoru přístruje ukáže trojrozměrné mořské dno a v jednom místě i kýžený kus dveří, schovaný pod nánosem chaluh a sutin. Pak už zbývá jen najít správnou kombinaci, v níž otočit jednotlivé dveřní panely, což díky přikresleným symbolům netrvá dlouho, a může se dovnitř.

Nebyla by to samozřejmě žádná legrace, kdyby celým komplexem neplavaly stovky žraloků a dalších nenažraných ryb. Proti nim se nejlépe osvědčí dvojice Lařiných pistolí (funkčních pod vodou) a speciálně proti žralokům pak harpuny. Vedle toho budete moci načasovat detonaci granátů, které navíc půjde přilepit na skály i stěny chrámu. Kdo by nechtěl ryby zabíjet, sáhne po pistoli s uspávacími účinky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vstup do hlavní místnosti chrámu však bude střežit obrovská chobotnice, či chcete-li přímo Kraken, jak říkají sami vývojáři. Jeho obrovská chapadla navíc zabrání otevření dveří, takže před vstupem dovnitř si užijete dost skákání a šplhání po okolních plošinách (možnému díky tomu, že celá místnost bude ležet ve vzduchové kapse, tzn. nebude zaplněná vodou).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Chapadla se na vás budou snažit dosáhnout a snadno se stane, že se jim dostanete natolik blízko, že už vás chobotnice téměř chytne. V předchozích dílech podobné situace řešila minihra s mačkáním tlačítek dle pořadí na obrazovce a pokud jste uspěli, Lara se v poslední vteřině vyhla. Underworld přichází s nápadem přepnout do bullet-timu a dát vám tak prostor k tomu, abyste jemně natočili Lařino tělo nebo se jinak chobotnici vyhnuli.

Tomb Raider Underworld vyjde koncem roku pro PC, Xbox360, PS3, Wii a PS2 - více v dosavadním zpravodajství:

Model Lary Croft z Tomb Raider Underworld  [14.4.2008 10:10 - levis]
Za tajemstvím Mayů v Tomb Raider Underworld  [3.2.2008 13:13 - levis]
Další detaily o Tomb Raider Underworld  [29.12.2007 16:16 - jd]
Screenshoty z Tomb Raider Underworld  [15.12.2007 19:19 - jd]
Tomb Raider Underworld - odhalující preview  [14.12.2007 12:12 - jd]
zdroj: PSM3 UK

levis

Nejnovější články