Nový update přidá PS4 streamování přes YouTube a větší cloudovou kapacitu
zdroj: tisková zpráva

Nový update přidá PS4 streamování přes YouTube a větší cloudovou kapacitu

2. 9. 2015 14:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Aktualizace firmwaru vždycky jednou za čas popostrčí konzole blíže k původní vizi jejích tvůrců a nejinak je to i s blížícím se updatem 3.00 s kódovým označením Kenshin pro PlayStation 4. Ten již brzy rozšíří funkce a možnosti konzole, přičemž jednou z největších novinek je navýšení cloudového úložiště. Stávající 1 GB poskočí na rovných 10 GB pro všechny členy programu PlayStation Plus. S online úložištěm by tak neměli mít chvíli problém ani ti nejaktivnější hráči. Druhou velkou novotou je možnost streamování videí přímo přes YouTube.

YouTube nedávno spustil svoji vlastní konkurenci pro Twitch jménem YouTube Gaming. Na PlayStationu 4 přibude funkce YouTube Live, tedy možnost streamovat hraní ve vysoké kvalitě přímo na YouTube. Přičemž videa budou k nalezení právě i přes portál YouTube Gaming. Dalším přídavkem jsou komunity, které lze vytvářet, objevovat a připojovat se k nim.

Každý komunitní profil založený vlastníkem a zaměřený na určité téma či hru bude obsahovat komunitní zeď pro diskuze a oznámení, oblast co komunita právě teď hraje a stránku členů komunity se seznamem všech přítomných. Zlepší se také práce se skupinami, které půjde označit jako oblíbené, včetně možnosti připojovat se k více skupinám, měnit název skupiny, její náhled apod.

"Díky aktualizaci softwaru systému verze 3.00 bude hraní na PS4 znamenat víc sociálních zážitků a jako součást hlavní aktualizace sociálních médií je v plánu představení dvou nových partnerských služeb pro funkci SHARE. Hráči získají možnost pomocí tlačítka SHARE bezdrátového ovladače DUALSHOCK 4 sdílet 10 sekundová videa přímo na Twitter a videozprávy z Twitteru se budou současně zobrazovat na všech ostatních kanálech včetně „What’s New“ (Co je nového)," píše se v tiskové zprávě.

Příjemné jsou také Události. Ty dostaly zcela nový prostor, kde se můžete registrovat či přihlásit do určitých událostí (např. x násobné zkušenosti během víkendu), načež vám přijde upozornění kdy akce začíná. Včas se dozvíte také pokud dojde například ke změně termínu konání události. Pokud patříte mezi betatestery firmwaru na PS4, měl by se k vám nový testovací update dostat velmi brzy. Datum veřejného spuštění ostré verze zatím známé není, ale Sony ho má zveřejnit v brzké době.

Nejnovější články