Nový systém Timewalking ve World of Warcraft vás vrátí v čase do starých dungeonů
zdroj: tisková zpráva

Nový systém Timewalking ve World of Warcraft vás vrátí v čase do starých dungeonů

15. 4. 2015 14:08 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Každý, kdo hrál nějaké MMORPG delší dobu, zná ten pocit. Před pár měsíci byl tenhle raid vrcholem vaší „kariéry.“ Endgame byl daleko, ale na cestě k němu jste potili krev a důkazem toho bylo pokoření bosse, na které budete vzpomínat ještě před svými vnoučaty. Jenže když se chcete do raidu vrátit, potvory padají pod ranami vaší superlegendární sekery na jednu ránu a boss dvakrát kvíkne, než se poroučí tamtéž. Pocit vítězství nahrazuje smutek, že s tímhle bossem už si nikdy tak neužijete. Ve World of Warcraft to ovšem brzy půjde, protože Blizzard představil svůj event Timewalking, který vám umožní navštívit předem určené dungeony a přitom se budete muset pořádně snažit.

Timewalking bude poprvé spuštěn v rámci 6.2 patche, který momentálně prochází testováním na Public Test Realms. S 6.2 patchem bude představeno sedm víkendových eventů, z nichž dva budou patřit pod Timewalking. V jeho rámci se budete moci vydat do náhodně vybraných starých dungeonů, které ovšem budou mít odlišnou obtížnost, než jste zvyklí. Vaše postava, její schopnosti a vlastnosti budou patřičně snížené, takže se najednou z dungeonu, kterým byste projeli jak nůž máslem, stane zase obtížná mise.

Sympatické je, že kromě spousty nostalgických vzpomínek se vám dostane i materiálnější odměny. Tvůrci projdou všechny části dungeonu a upraví předměty tak, že až opustíte jejich Timewalking verzi, kořist se vám škálováním vylepší, takže nepůjde pro hráče na vysokém levelu o zbytečné cetky, ale možná velmi užitečnou výbavu. Seznam dungeonů, které budou testovány nejprve na PTR serverech najdete zde. Dungeony z Burning Crusade budou moci procházet hráči od levelu 71 výš a z Wrath of the Lich King s levely nad 81. Timewalking ovšem bude aktivní jen v daných třídenních víkendových časech.

zdroj: YouTube.com

Samotný patch 6.2 se ovšem nebude prezentovat jen Timewalkingem. Sáhodlouhý seznam změn si můžete přečíst tady, nicméně ve zkratce můžeme novinky shrnout. Otevře se nová zóna - The Invasion of Tanaan Jungle, kam se podíváte v rámci protiútoku na Železnou hordu. Hráčské garrisony dostanou možnost zbudovat loděnici, kde půjde brát námořní mise, které jsou ovšem na začátku vývoje. S novou zónou přijde i nový raid – Hellfire Citadel, který se nachází právě v srdci výše zmíněné zóny a najdete v ní třináct bossů v čele se samotným Archimondem.

V rámci updatu bude aplikována i nová obtížnost dungeonů. Nese označení Mythic a to asi hovoří za vše. Je designována, aby poskytla co největší výzvu, ovšem pro spíše menší skupinky dobrodruhů a vytváří tak alternativní cestu k projití dungeonu. Kromě dalších malých přídavků pak čekají většinu povolání větší i menší změny, jejichž výčet najdete zde.

Nejnovější články