Nový patch do StarCraft II přidá události a vylepší klany a skupiny
zdroj: tisková zpráva

Nový patch do StarCraft II přidá události a vylepší klany a skupiny

20. 12. 2013 14:10 | Preview | autor: Adam Homola |

Připravovaný patch 2.1 je za rohem a na public test realmu se už protáčí nějakou tu chvíli. Než se ale StarCraft II: Heart of the Swarm dočká jednoho z větších patchů, sepsali nám vývojáři stručné informace o některých chystaných novotách. Týkají převážně událostí, klanů a skupin, tedy sociálních prvků hry. Jako první bychom si po instalaci patche měli prý všimnout nové záložky Events v okně s klanem nebo skupinou. Správci klanů či skupin můžou díky tomu vytvářet události.

Ať už to bude třeba nějaký sraz nebo jen společná hra, event vám poslouží k tomu, abyste to dali dohromady. Chybět nebudou tradiční funkce jako je vyplnění data, délky události, názvu a různých detailů, které chcete účastníkům sdělit. Již vytvořené události půjde samozřejmě také editovat. Když budete mít událostí víc, tak se vám pěkně chronologicky seřadí v příslušném tabu v menu.

Nově si můžete uploadovat vlastní obrázek, který bude sloužit jako ikona pro klan či skupinu a bude se zobrazovat v horním levém rohu klanu/skupiny. Obrázek by měl být čtverec o velkosti 255 x 255 ve formátu .jpg nebo .png. Další velkou novotou týkající se úpravy vzhledu je Clan Decal. Ten si můžete nastavit jaký budete chtít. Kdybyste nevěděli co to je, tak Decaly jsou taková ta malá loga na jednotkách a budovách. Zatím jste mohli používat pouze přednastavené od Blizzardu, ale teď to bude na vás.

Jak už název napovídá, tak Clan Decals nebudou pro skupiny ani pro jednotlivce, ale pouze pro klany. A protože jsou hráči neposlušní koumáci, musel Blizzard zasáhnout a udělat menší úpravy. Na public test realmu totiž zkoušeli na Clan Decaly nahrávat různé obrázky jednotek ze hry, což prý bylo při zápasech matoucí. Dřív se to zobrazovalo jen jako obrázek položený na zemi, teď to bude pěkné a výrazně jinak zasazené logo. Mělo by tak jít mnohem lépe poznat o co přesně se jedná.

Jde v podstatě o změnu na původní plán, protože něco takového už vývojáři ukazovali na letošním BlizzConu. Jak to přesně bude všechno vypadat, včetně nového interfacu pro události, se můžete podívat v naší galerii nebo na webu hry. Patche 2.1 se dočkáme už za nedlouho a je to ostatně to jediné zásadní, co se teď kolem StarCraftu II děje. Legacy of the Void je ještě daleko, na nedávném BlizzConu vůbec datadisk nebyl a BlizzCon 2014 je taky ještě v nedohlednu.

Nejnovější články