Nové video a podrobnosti o Zaklínači 3
zdroj: tisková zpráva

Nové video a podrobnosti o Zaklínači 3

27. 1. 2015 15:40 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv už jste asi viděli včerejší čtvrthodinku z hraní Zaklínače 3, možná jste neviděli přenos, ke kterému dvojice vývojářů přidávala své postřehy, komentáře a nakonec i odpovídala na otázky fanoušků. Často tak nabídli zajímavé informace ohledně herních mechanismů, nechali hráče nahlédnout za oponu vývoje a šlo tím pádem o příjemný bonus k novým záběrům ze hry. Pokud byste ale nechtěli procházet celý hodinový záznam, souhrn toho nejdůležitějšího najdete v článku.

První informace se týkají Klepny, tedy jednoho z Geraltových věrných koní, kteří se vždy jmenují stejně. Klepna umí i zaútočit, tedy pokud na ní sedíte, a tak se přidá k vašim útokům mečem z koňského sedla. Dokonce je její útok tak silný, že při troše štěstí zabije ranou kopyta nepřátele na nižších úrovních, jako je třeba vlk. Zajímavé je i to, že v místě s jasně danými cestami můžete zadat cíl, kam má Klepna dojet, a ona začne v režimu autopilota k cíli klusat, zatímco vy se kocháte přírodou kolem sebe.

Mezi jednotlivými osadami a významnými místy půjde cestovat i pomocí waypointů, ale ty si nejdříve musíte odemknout návštěvou daného místa. Vzhled vesnic a osad se má měnit v závislosti na denní době i počasí. Scéna, kdy gryf okusuje a následně si i odnese koně, pochází z úplného začátku hry a starý zaklínač po Geraltově boku je skutečně Vesemir.

Tvůrci se věnovali i dialogům a nezbytným volbám. První se má týkat právě toho, zda si od zachráněného chlapíka Geralt vezme peníze, nebo ne. Je prý také asi jediná snadno odhadnutelná, protože ty další by měly být mnohem více tajuplné ohledně následků. Tohle je ale tutoriál a tak je jasné, že bude chlapík radši, když si peníze nevezmete, a pokud tak skutečně neučiníte, za chvíli k vám bude jeho bratranec vlastnící hospodu vlídnější. Pak už ale budou následky rozhodnutí mnohem umněji maskované. Navíc samozřejmě platí, že odpovědi nebudou nějak děleny na dobré, zlé, násilné apod. Prostě zvolíte to, co vašemu Geraltovi sedí a děj se vůle scenáristova a designérova.

Crafting bude dle kontextu rozhovoru fungovat primárně na zbroj a zbraně. Nejprve musí mít hráč nákres předmětu, následně musí sehnat jednotlivé suroviny a poté sehnat zbrojíře, který mu dokáže danou věc vyrobit. Platí, že ne každý kovář bude umět vše, a třeba mistrovskou úroveň předmětů zvládne jen mistr zbrojíř, k němuž se často dostanete třeba jen po splnění úkolu. Podobně na tom bude i alchymie lektvarů a olejů. Opět potřebujete recept, suroviny a následně recept připravíte.

Tentokrát už ale na lektvar nepotřebujete pomoc, Geralt si umí vařit sám, a je zde další významná změna. Protože hráči od prvního dílu moc nevyužívali lektvary, jelikož si je šetřili „na horší časy“ a nakonec dokončili hru se setem nepoužitých lektvarů, vývojáři hledali cestu, jak tohle změnit. Takže ve trojce sice bude náročnější dát dohromady samotný lektvar, ale jakmile se to povede, budete jej moci namíchat znovu za pomoci alkoholu. Jakmile si oddřete práci se sháněním surovin, následně už se nemusíte bát lektvary používat, protože půjdou vyrábět snadněji.

Z techničtějších věcí platí, že Geralt bude mít více než sto bojových animací, které se ale budou odemykat podle toho, jakou větev schopností si budete vylepšovat. PC verze prý bude mít obrovské množství nastavení, která klidně váš počítač odešlou do pekelných muk. Pokud budete chtít, Zaklínač 3: Divoký hon poslouží jako benchmark, abyste si vyzkoušeli, zda je vaše nadupané PC opravdu tak nadupané.

zdroj: Archiv

Přenos uložených pozic mezi konzolemi nebude možný, což je celkem logické. Místo toho prý bude ve hře „jistá postava“ zpívat o předešlých činech Geralta a vy jej budete moci opravovat a měnit tak uplynulý příběh z minulých her. Vzhledem k těmto indiciím je asi jisté, že onou postavou bude Marigold.

Větší úspěch s udržením tajemství slavili vývojáři v případě hratelné Ciri. V základu bude hra za nic stejná jako u Geralta v tom smyslu, že bude mít meč, bude se umět krýt, uhýbat apod., ale zároveň bude těžit ze svých magických schopností. Nějak. Takže nás možná čeká hodně magická verze Geralta se spoustou vizuálních efektů.

V rámci miniher dojde vedle obligátních pěstních soubojů i na závody koní, kdy na sebe Geralt může vsadit a následně se v sedle Klepny snaží zvítězit. Plus tu bude karetní hra Gwent, která by měla mít propracovaná pravidla, a pokud v ní budete opravdu dobří, ke konci hry na vás bude čekat velký turnaj, jehož první cena prý bude stát za to.

Zaklínač 3: Divoký hon se na základě všech informace formuje před očima jako opravdu masivní hra. Ostatně podle jednoho z tvůrců zabere stovky hodin, má mnoho konců a on sám prý ani jeden nezná a znát nechce, protože si nechce zkazit zážitek. Ani se mu nedivím.

Nejnovější články