Nové informace o Uncharted 4 představují Nathanova bratra a piráty z Madagaskaru
zdroj: tisková zpráva

Nové informace o Uncharted 4 představují Nathanova bratra a piráty z Madagaskaru

7. 1. 2015 20:45 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Nové číslo amerického magazínu Game Informer se podrobně věnuje chystané dobrodružné akci Uncharted 4 a prozrazuje, oč ve hře půjde. Zřejmě poslední díl série se má věnovat jak bilancování dobrodruhovy kariéry, tak i snaze značku rozšířit z hlediska hratelnosti. Ústředním motivem hry je každopádně návrat Nathanova staršího bratra Sama, o němž si ústřední hrdina série myslel, že je mrtvý.

Uncharted 4: A Thief's End se odehrává tři roky po událostech trojky. Nathan žije spokojeně s Elenou, když se objeví Sam a tahá jej do dalšího dobrodružství. Ačkoli tedy Sam není mrtvý, může se to rychle změnit, pokud mu Nathan nepomůže najít poklad slavného piráta Nathana Averyho. Do dalšího hledání ztracených pokladů ale Nathana netáhne jenom snaha pomoci bratrovi, ale též touha vydat se opět na dobrodružnou cestu, která je pro něj jakousi závislostí.

První, ale ne jedinou, velkou lokací má být Madagaskar. Zde budou bratři Drakeové hledat utopickou osadu Libertalia, kterou kdysi založili piráti. Na cestě za artefakty budou samozřejmě proti Nathanovi stát i nepřátelé, kteří mají sehrát ještě výraznější roli než dříve. Rafe je také lovec pokladů, ale se zcela odlišnými metodami a morálkou než Nathan. Nadine pak vlastní žoldnéřskou společnost v Jihoafrické republice.

zdroj: Archiv

Sam zřejmě částečně sehraje podobnou roli jako Ellie v The Last of Us. Rozdíl bude primárně v tom, že Sam je mnohem silnější, ale asi vám nebude viset za zadkem pořád. Co se týče průchodu světem, hra by měla být otevřenější a nabízet několik možností, jak se vždy dostat k cíli.

Kupříkladu můžete najít skrytou jeskyni, díky níž se proplížíte kolem nepřátel a nemusíte se skrz ně prostřílet. Prozkoumávání prostředí sehraje ještě větší roli a Nathan bude mít k ruce víc nástrojů. Nebude existovat jedna dobrá cesta, každá s sebou ponese svá pro a proti.

Síla hardwaru PS4 se projeví i ve vizuální kvalitě. Když někoho praštíte zboku, hra vás nepřesune před obličej, případně nevytvoří nepěknou animaci, ale bude mít v rukávu speciální animace pro tento případ. Nepřátelé by měli být chytřejší a zvládnou několik speciálních triků - třeba se někteří chytnou vaší nohy, když je zkusíte skopnout z útesu.

Jako u všech Uncharted her ale bude klíčový příběh a dialogy. Hlavním partnerem Nathana bude Sam, který nebude jen usměvavým společníkem. Ačkoliv je starší, Sam na Nathana žárlí, protože jeho mladší bratr je zjevně ve všem lepší a úspěšnější. Zároveň je Sam více bezprostřední, dobírá si Elenu i Sullyho a velmi brzy mezi bratry vznikne rivalita.

Uncharted 4: A Thief's End by měla být víc než důstojnou rozlučkou se značkou. Naughty Dog chtějí zužitkovat své poznatky z tvorby The Last of Us, zapracovat na otevřenosti světa a ještě více prohloubit příběh i atmosféru. Krom „pirátského“ Madagaskaru totiž padla zmínka i o arktické či písčité oblasti a tak se třeba znovu podíváme na pořádný kus světa. Stihneme to snad ještě letos, kdy má hra vyjít pro PlayStation 4.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články