České taktické akce Hidden & Dangerous 1 a 2 vyšly konečně v digitálních verzích na GOG
zdroj: tisková zpráva

České taktické akce Hidden & Dangerous 1 a 2 vyšly konečně v digitálních verzích na GOG

24. 2. 2017 12:28 | Preview | autor: Adam Homola |

GOG mi dělá radost už od svého založení v roce 2008 a poslední dobou přidává jednu digitální exkluzivitu za druhou. Po nedávných hrách jako SWAT 4 či prvních dvou Caesarech tu máme digitální premiéru dvou českých klasik: Hidden & Dangerous a jeho pokračování Hidden & Dangerous 2 včetně datadisku Sabre Squadron.

Jedničku na GOG najdete jako Hidden & Dangerous Action Pack a za zhruba 150 Kč dostanete původní hru včetně datadisku Fight for Freedom. Balíček obsahuje také Hidden & Dangerous Deluxe Edition ve formě bezplatného bonusu, tudíž si můžete vybrat, zda chcete hrát původní verzi, nebo Deluxe edici.

Deluxe edice vyšla svého času jako promo k vydání druhého dílu a obsahuje vyšší rozlišení textur, editor map, menší úpravy stávajících map apod. GOG hru samozřejmě upravil tak, aby šla hrát na Windows Vista, 7, 8, 10 a je, jak je dobrým zvykem a pravidlem, bez jakéhokoliv DRM.

To platí i pro dvojku, která na rozdíl od prvního dílu podporuje i Windows XP. I druhý díl najdete na GOG včetně datadisku Sabre Squadron, který do hry přidal devět nových misí ve Francii, Africe a na Sicílii. Dvojka posunula koncepty jedničky hodně kupředu a osobně na ni vzpomínám mnohem radši.

Taktický postup, kdy záleželo mnohem víc na výbavě, sestavě vojáků, stealth a koordinaci než na rychlém mačkání spouště, tehdy oslovil nemálo hráčů včetně mě. Hidden & Dangerous 2 vyšlo 21. října 2003, pouhých osm dní před vydáním prvního dílu Call of Duty.

Obě hry se na GOG dostaly díky vydavateli 2K Games, který při té příležitosti udělal rovnou velký výprodej některých svých starých kousků. Slevová akce poběží do pondělí 27. února a nabízí spoustu zábavy za málo peněz.

Za pár korun tam totiž koupíte například kompletní verze Civilization III i Civilization IV, sérii X-COM (Ufo Defense, Terror from the Deep, Apocalypse, Enforcer, Interceptor), nebo třeba Freedom Force i Freedom Force vs the 3rd Reich. Na tycoony zaměřené hráče zase potěší sleva na Railroad Tycoon 2 i Railroad Tycoon 3 a nechybí ani Sid Meier’s Railroads.

Nejnovější články