Na video z Everybody's Gone to the Rapture je těsně před vydáním radost pohledět
zdroj: tisková zpráva

Na video z Everybody's Gone to the Rapture je těsně před vydáním radost pohledět

17. 4. 2015 11:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Příběhová adventura Everybody's Gone to the Rapture se blíží vydání, což naznačuje nejen nový trailer a kupa nádherných obrázků, ale i sami vývojáři. Hra by měla vyjít někdy v létě na PlayStation 4 a tvůrci ze studia thechineseroom jsou tak v posledních fázích vývoje, kdy dle svých slov ladí každičký detail. A už jen pohled na obrázky dává tušit, že jim pod rukama vzniká něco opravdu působivého, minimálně graficky.

K oznámení konkrétního data vydání dojde údajně "velmi brzy", ostatně hra je krátce před vydáním. Vývojáři se na PS Blogu pochlubili, že všechno už jen ladí a piplají se s rozličnými drobnostmi. Na poslední chvíli ale zlehka zasahují i do designu a tempa hry tak, aby dostáli své původní vizi.

zdroj: Archiv

"Zásadní dopad na průchod úrovní nebo na pravděpodobnost detailního prozkoumání celé oblasti může mít třeba jen změna natočení jediného předmětu o pár stupňů jiným směrem. Stejně tak nepatrné úpravy hlasitosti zvuku, posunutí hranice okolních ruchů či procedurálních zvuků může mít vliv na emocionální vyznění daného místa a situace. To může mít zase dopad na tempo hry nebo na hráčovu interpretaci určitého příběhového momentu," napsali tvůrci na PlayStation Blogu.

Everybody’s Gone to the Rapture zdroj: tisková zpráva

Ať už Everybody's Gone to the Rapture dopadne jakkoliv, odfláknutá adventura by nám letos na PlayStation Network přistát neměla. Ve hře bude zážitkem už jen procházení prostředím, které sice nový trailer tolik neukazuje, ale bohatě to vynahrazují nové obrázky.

Stačilo by odstranit moderní architekturu a nebylo by těžké si v takovém prostředí představit další The Elder Scrolls. Nebo libovolné RPG. Hru pohání Cry Engine a časem by měla vyjít i na PC, kde by to byl v pořádném rozlišení ještě lepší zážitek. Uvidíme, jak dlouhá bude prodleva mezi vydáním PS4 a případných dalších verzí. Oficiálně oznámené zatím nejsou, ale tvůrci již několikrát naznačovali, že Everybody's Gone to the Rapture je spíše jen časově exkluzivní pro PS4.

Everybody’s Gone to the Rapture zdroj: tisková zpráva

Na PlayStation Blogu se rovněž objevila krátká ukázka ze soundtracku, který bude krásně dotvářet atmosféru postapokalyptického anglického venkova osmdesátých let. Písničku si můžete pustit tady:

Nejnovější články