Na palubě lodi v adventuře Secret Files 2
zdroj: tisková zpráva

Na palubě lodi v adventuře Secret Files 2

31. 12. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak vypadá interiér parníku ve dne a poté, co ho převrhne vlna? + NOVÉ OBRÁZKY

Pokračování tajemné adventury Tunguska: Přísně tajné, nazvané Secret Files 2, už se nebude točit kolem sibiřského regionu, kam před sto lety dopadl meteor. Společní budou jen dva hrdinové, Max a Nina, kteří tentokrát procestují pořádný kus světa (náznaky k zápletce v prvním článku).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek

Poté, co se spolu tihle dva rozhádali, chystá se Nina na třídenní plavbu do Portugalska. Právě na palubě lodi se začnete rozkoukávat: naleznete tu např. bar, kde si budou pasažéři přes den prohlížet časopisy nebo hrát pingpong, zatímco v noci se bude jediné světlo linout ze zavěšených lampionů. Den a noc se ve hře však neprostřídají automaticky, nýbrž jen poté, co splníte předem daný úkol/postoupíte o kus dál v příběhu.

A loď? Tu potká nešťastná přírodní katastrofa, jak můžete sami vidět ve flashové ukázce. Nině se ale nejspíš nic nestane, lze odtušit z dvojice obrázků, kdy první ukazuje interiér lodi za dne a druhý vzhůru nohama, tzn. ve chvíli, kdy již loď míří na dno oceánu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Po technické stránce hra doznala řadu vylepšení: a tím nemyslím jen drobné změny v interface (jako že pomocné texty se objevují přímo vedle kurzoru a ne ve zvláštním okénku). Díky plně trojrozměrnému enginu poběží Secret Files 2 v rozlišení až 1600x1200 a bude podporovat (ne vyžadovat) třeba Shader Model 3.0, jehož přínos názorně demonstruje další flashové video). Za tip díky Jasperovi, na jehož blogu čtěte další informace.

Autoři si také najali externí studio na přenesení původních Secret Files: Tunguska na Wii: budete v ní postavu ovládat přímo Nunchukem, kdežto v kooperativním módu využije druhý hráč Wii Remote coby kurzor. Secret Files 2 vyjde v 2. polovině roku pro PC, PS2, Wii a DS.
zdroj: diskusní fóra, Animation Arts

levis

Nejnovější články