Mount & Blade II se odehrává před jedničkou a nabídne nové národy
zdroj: tisková zpráva

Mount & Blade II se odehrává před jedničkou a nabídne nové národy

1. 9. 2014 11:39 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Po trýznivě dlouhé čtyři měsíce se tvůrci z TaleWorlds odmlčeli s updaty ohledně vývoje sandboxového RPG Mount & Blade II: Bannerlord. Konečně se ale znovu ozvali a rovnou nabídli spoustu zajímavých informací ohledně světa, kde se bude příběh každého hráče odehrávat. Stále půjde Calradii, ovšem v jiném časovém období a s jinými národy.

Dejte tedy vale Rhodokům, Nordům a Khergitům. Mount & Blade II: Bannerlord se odehrává 200 let před událostmi v Mount and Blade: Warband. Zatímco původní hry se odehrávaly v době, kdy už se Císařství Calradie rozpadlo, ve dvojce bude ještě existovat, byť už bude mít na kahánku. Tvůrci situaci přirovnávají k pádu Římské říše, kdy z trosek velkého státního útvaru vznikly různé nástupnické státy. Jestliže tedy původní hry odpovídaly cca 13. století, Bannerlord by měla připomínat historické období let 600 – 1100.

Mount & Blade II bude existovat Císařství, ale také nově vznikající státy, které se formují na základě klanové společnosti, co se uskupuje do větších celků. Najdeme mezi nimi třeba Vlandovce - feudální pány, kteří prosluli využitím těžké jízdy. Čekal bych, že budou mít blízko k Swádům. Sturgovci osídlili severské lesy a jejich síla se opírá o pěšáky ozbrojené meči i sekerami a celkem silně pomrkávají směrem k Nordům.

bannerlord zdroj: tisková zpráva

Aserai budou poměrně unikátní co do stylu. Bydlí v pouštním a polopouštním prostředí a bojují na koních i pěšmo. Od boku bych tipnul kombinaci Sarranidského sultanátu a Khergitů. K těmto pseudomongolům ale budou mít nejblíže Khuzovci, stepní nomádi, kteří dobyli východní města, a jsou pověstní pro pouštní své lučištníky. Zajímavě zní Battaniané, kteří bojují ve svých lesích a jejich přepady, kdy nepřítele zasypou deštěm šípů, a pak se s mohutným rykem vyřítí z podrostu, jsou legendární.

A nakonec je tu Císařství, říše před pádem, která se ale pořád pyšní zbytkem moci a vyrovnanou armádou. Dobří lučištníci, sevřené šiky kopiníků a vždy hrozící těžká jízda katafraktů z Císařství stále dělá úctyhodného protivníka.

Hráč si může samozřejmě vybrat, ke komu se přidá na cestě za nadvládou či prostě jen vlastní zářnou kariérou. Mount & Blade II: Bannerlord nabídne mít propracovanější pojetí celého světa, kdy třeba první úkoly příběhově odvypráví situaci. Hlavně ale mají jednotliví lordi vytvářet vlastní klany a mít výraznější a odlišnější osobní preference co do tužeb, ambicí i nepřátelství.

bannerlord zdroj: tisková zpráva

Osobitější ráz hře dodají i bandy. Už nepůjde o bezejmenné šiky více či méně silných nepřátel. Objeví se i unikátní vůdci a uskupení, ať už banditů nebo žoldnéřů, jakými byli Jómsvikingové nebo Fianna. Ačkoliv sandboxový základ hry zůstane beze změny, právě svět by měl být úkoly i jednotlivými postavami mnohem více dokreslený, stejně jako příběh pádu Císařství. Pokud jej tedy zrovna vy nezachráníte!

Škoda, že zatím nevíme, kdy má hra vyjít, protože mám ještě větší chuť si ji zahrát. Navíc, když se podívám na nové obrázky ze hry, mám chuť hned jet do Turecka a ptát se: „Už to bude? Už to bude? Už to bude? Už to bude? Už...“

Nejnovější články