Metroid Other M přiblížen
zdroj: tisková zpráva

Metroid Other M přiblížen

10. 6. 2009 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pokračování akční série s novými tvůrci na palubě a staronovou herní perspektivou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Minulý týden byl na E3 oznámen nový Metroid: Other M. Znovu přitom půjde o akční hru pro konzoli Wii, na které ovšem nyní spolupracuje více než stočlenný tým tvořený lidmi z několika studií. Nintendo a Team Ninja (ti mají velké zkušenosti z akčního žánru - legendární série Ninja Gaiden a Dead or Alive), resp. D-Rockets, co tu pro změnu spolupomáhají s filmovými příběhovými pasážemi. A je-li řeč právě o příběhu, nový Metroid nabídne pohled na události mezi dřívějšími 2D díly Super Metroid a Fusion, kde by mělo údajně dojít k bližšímu odhalení minulosti hlavní hrdinky - Samus Aran, jakož i postav, které z ní učinili to, čím je.

zdroj: Archiv


Metroid Other M - E3 trailer

Navzdory překvapivému spojení se specialisty na akční žánr - s Team Ninja, zůstane zachována dosavadní koncepce série. Tedy zajímavý mix adventury (schovávající se pod explorací herního prostředí a puzzly) a střílečky. Akce má však nyní nabídnout - v rámci novodobé 3D éry série, zcela nové prvky. Mezi nimiž se nadějeme okamžiků, kdy hlavní postavu budeme moci ovládat také skrze third-person perspektivu. Aspoň z E3 prezentace je to zcela zřejmé, jakkoliv se na toto téma režisér projektu - Yoshio Sakamoto, odmítl konkrétněji vyjádřit. Což se týká i způsobu ovládání, které tak zůstává velkou neznámou. V tomto kontextu jistě není od věcí připomenout předchozí herní kapitolu, hru Metroid Prime 3: Corruption pro Wii.

Vývoj Metroid: Other M zatím pokračuje plynule kupředu, a tak bychom se už v příštím roce mohli na Wii nadít nového hitu, který by měl potěšit nejenom početnou obec fans téhle skrz naskrz skvěle hodnocené herní série.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články