Megalomanské vesmírné RPG The Mandate vyjde začátkem příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Megalomanské vesmírné RPG The Mandate vyjde začátkem příštího roku

27. 6. 2016 16:25 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Pavel ve svých dojmech z hraní sci-fi RPG The Mandate napsal, že je „zrůdně megalomanská,“ což je trefné zhodnocení situace vzhledem k tomu, že The Mandate má opravdu široký záběr. Jak jinak označit hru, která mísí prvky realtime strategie s RPG, k tomu přidává otevřený svět a především desítky členů posádky, o níž se jako kapitán vesmírné lodi staráte? To vše v universu, které reaguje na vaše chování a volby, jež během hraní uděláte. Jenže, víte, jak je to s megalomanskými projekty… mají tendenci se opožďovat.

Původně se počítalo s vydáním hry na začátek tohoto roku, což ovšem byl velmi optimistický odhad. Perihelion Interactive vybrali na Kickstarteru 700 tisíc dolarů, což jim zajistilo dost prostředků na vývoj, ovšem momentálně je hra v pre-alfa fázi a vydání plné verze tak můžete čekat až začátkem příštího roku. Jako náplast na tuto bolístku nabízí první pohled na záběry z aktuální verze hry a několik dalších informací.

Video samo toho moc neukazuje, pouze vesmír vytvořený v Unity 5 a záběry na lodě, sotva si z něj uděláte představu o čem že The Mandate je. Je důležité, že se o posádku své lodi nestaráte skrze nějaká menu, ale přímo ve hře. Nejste imaginárním pánem a vládcem, ale pěkně si stvoříte postavu kapitána, se kterým se následně pohybujete po lodi.

zdroj: Archiv

Posádka je pro The Mandate klíčová, protože velká část hry se točí kolem vašich podřízených, vztahů mezi nimi a péči o jejich blaho. Titul se od začátku prezentuje jako silně inspirovaný carským Ruskem, ale tvůrci nyní specifikují, že velká část zápletky a formování vesmíru byla inspirovaná obdobím Napoleonských válek, na což by se měla The Mnadate často odkazovat paralelami jako jsou frakce, dokumenty apod.

Kampaň by vám měla vydržet přibližně 40 hodin, přičemž pak vám bude k dispozici celý vesmír. Autoři rozdělili na tři kapitoly plus závěr, v němž se vám otevře možnost plavit se kamkoliv. V první kapitole je otevřená jen jedna hvězdokupa, po níž se můžete plavit. Tato fáze slouží k seznámení se hráče s mechanismy hry a především zákonitostmi vesmíru, jednotlivými frakcemi apod. K dispozici už budete mít hvězdnou základnu, kde můžete vyrábět nové lodě a především rekrutovat nové členy posádky, případně přiřazovat své důstojníky jako velitele výroby, výzkumu, výcviku apod.

V druhé kapitole se odemkne několik dalších hvězdokup a vy už se stáváte součástí mocenského boje v universu The Mandate. Klíčovým motivem zápletky je střet mezi Rebely a Mandátem. V této kapitole budou tři specifické hvězdokupy, v nichž budete muset řešit válku, politické třenice v rámci Mandártu a další úkoly spojené s dějovou linií. Vy zde funguje jako nezávislá síla, která může podpořit kohokoliv. U všech frakcí si budujete reputaci, což vám může odemknout nejrůznější odměny a následně se odemknout menší frakce v rámci oné jedné, které poskytnou unikátní vybavení a další odměny. Každá ze tří hvězdokup by měla zabrat cca 8 hodin, přičemž před postupem dál „vyřešíte“ všechny tři.

Třetí kapitola se točí kolem eskalujícího konfliktu Rebelů s Mandátem, přičemž hrozí velká bitva mezi dvěma flotilami. Zde se promítnou vaše volby z druhé kapitoly a sami se rozhodnete, ke komu se ve stupňujícím se konfliktu přidáte. Následuje epilog, v němž získáte další extra odměnu, podíváte se, jak vaše rozhodnutí změnila osud vesmíru a následně se otevře celý dostupný vesmír s náhodně generovanými misemi a událostmi.

zdroj: Archiv

Koncept The Mandate zní stále dobře, stejně jako stylizace, byť z ní z videa především slyšíte hudbu. Záběr této kombinace RPG a strategie, kde budou na pořadu dne jak vesmírné bitvy, tak třeba boje pěchoty při abordáži, je opravdu velký. Snad hra stihne vyjít začátkem příštího roku, jak Perihelioni slibují.

Nejnovější články