Medal of Honor Airborne - druhá světová jinak
zdroj: tisková zpráva

Medal of Honor Airborne - druhá světová jinak

17. 5. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Startovní pozice hraje vždy velkou roli. A zde bude na svobodném výběru místa dopadu parašutisty záležet přímo váš život.

Připravovaná válečná FPS, o níž jsme popsali již hodně řádek (viz souhrnné info), nabídne vítanou změnu v koncepci svého žánru. Jedná se především o mnohem větší svobodu při vašem rozhodování, jak to tady sehrát. Počínaje výběrem vybavení přes pořadí, v jakém se rozhodnete splnit zadané úkoly a konče místem, odkud do téhle akce vlastně vyrazíte. Startovní pozice vámi ovládaného spojeneckého vojáka se totiž definuje během jeho parašutistického seskoku do dané lokace, která bude korespondovat se zdejšími misemi - spolu účastníte se operací Husky, Varsity, Avalanche, Neptune a Market Garden. V rámci Husky se dočkáte seskoku do zdmi obestavěné vesnice s dominantní zvonicí, odkud - pokud se podaří na zmíněné věži úspěšně přistát, můžete mít opravdu skvělý výhled, nemluvě o výrazné strategické výhodě. V Avalanche na vás čekají řecké ruiny, kde probíhal archeologický průzkum organizovaný Osou, počítaje v to chrámy, amfiteátr či akvadukt. Lokaci vévodí spousta mostků.


Medal of Honor Airborne trailer 7 (Start Anywhere) - stažitelná verze (89 MB, 1280x720)

Neptune připomene vylodění v Normandii, kde ve vašem případě seskakujete za nepřátelské linie a z kopců poté vedete útok na německou obrannou linii na Utah beach. Market Garden nabídne pohled na zničené holandské město Nijmegen, kde mají být klíčová místa pro seskok velký kostel, řada polorozpadlých průmyslových a civilních objektů a most přes řeku Waal. Vyjma vody se tady můžete připravit také na přítomnost německých tanků Tiger a zuřivé pouliční boje. A nakonec tu je Varsity, kterážto mise se jako jediná skládá ze dvou levelů. Ten první je exkurzí do průmyslové oblasti, druhý pak tvoří závěrečnou úroveň Medal of Honor Airborne a údajně půjde o něco skutečně extra. Připomínám, že stejně jako v minulých dílech i tady bude hodně důležité krytí se za překážkami a různými objekty, přičemž pro střelbu následně využijete mj. sofistikovaný pohled skrze mušku vybrané zbraně! Samozřejmě, že tato bude v rámci akurátní dobové nabídky, jenom jsem zvědav, nakolik realistické zdejší půtky budou. Pakliže tvůrci nasadí laťku obtížnosti hodně vysoko, jistě vás potěší, že si to tady budete moci vyzkoušet v co-op režimu situovaném až pro čtyři hráče!

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Každá mise prý nabídne velkou spoustu míst, kde všude se dá přistát. Na střechách, na balkóně, na schodech, nebo "na hlavě" překvapeného německého vojáka, přičemž v případě, že se tak úplně netrefíte, nechybí ultimátní atak na blízko. V boji s nepřítelem, který může přijít z kterékoliv strany, se vyplatí naslouchat spojeneckým vojákům, tedy pokud jsou nějací poblíž. V opačném případě vám poslouží zelený kouř indikující jejich pravděpodobné místo výskytu a váš sprint pro rychlý přesun.


Medal of Honor Airborne cinematic trailer (4/2007) - stažitelná verze (109 MB, 1280x720p)

Zajímavé je info, že spojenečtí vojáci se, stejně jako vaše maličkost, rekrutují především ze vzduchu, přičemž pro boj si primárně vybírají místo svého dopadu, teprve po jeho ukončení se přesouvají dále a snaží se vzájemně spojit ve větší tým. Výsledkem má být nesmírně dynamické hraní s AI, která nebude poháněna skripty a bude schopná se přizpůsobit momentální situaci. Docela fuška, protože herní prostředí se tváří být skutečně enormní. Exteriéry mají být dále rozčleněny na interiérové oblasti, např. první mise - Operation Husky, nabízí nějakých 45 interiérových místností. Snad tady nezabloudíme… a snad Medal of Honor Airborne koncem srpna (PC,PS3,X360) skutečně bude tím dobrodružstvím, jež si budeme moci zkusit opakovaně - a pokaždé s jiným herním prožitkem.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články