Mass Effect 2 Arrival DLC - terorismus ve jménu dobra
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect 2 Arrival DLC - terorismus ve jménu dobra

28. 3. 2011 8:55 | Preview | autor: levis |

Pokud jste nehráli první díl Mass Effect, na postavu admirála Hacketta se možná ani nevzpomenete. Tenhle chlapík po Shepardovi původně chtěl pomoci s věcmi, které by nikdo jiný neuměl, a když jste na jeho prosbu kývli a všechny úkoly splnili na jedničku, akorát vás poplácal po ramenou a zase odešel. Nic moc, ale Hackettovi to očividně nebrání v tom, aby se Shepardovi ozval ještě v nadcházejícím posledním přídavku pro Mass Effect 2 s názvem The Arrival.

Tentokrát potřebuje, abyste se sami vypravili na záchranu jeho známé Dr. Amandy Kenson, kterou zajali Batariané a podezírají ji z terorismu. Celá mise musí proběhnout naprosto diskrétně, takže Shepard s sebou nesmí mít žádné členy své party. Možná by už býval admirálovi řekl, že nemá zájem, kdyby Dr. Kensonová údajně nenašla jakýsi artefakt od Reaperů, který potvrzuje jejich plány na invazi Země. Co vás tedy v novém datadisku čeká?

Příběhový spoiler

Teď následuje malý spoiler, takže pokud si nechcete zkazit zážitek, raději přeskočte následující dva odstavce. Přídavek začíná cestou do batarianského prostoru, kde je Dr. Kensonová držena ve zvláštní cele. Když si s ní promluvíte, přizná, že obvinění z terorismu je pravdivé: chtěla totiž zničit část batarianský Mass Relay, aby zamezila invazi Reaperů. Reaperský artefakt, který nalezla, přináší nezvratné důkazy o tom, že nepřátelské sentinely už jsou v pohybu a blíží se k Batarianům - pokud by se ovšem zničila Mass Relay, Reaperové by si museli najít jinou cestu a tím pádem by se jejich útok odložil.

Dr. Kensonová má plán, který si budou dobře pamatovat hráči přídavku Bring Down The Sky pro první Mass Effect. Podobně jako tehdy batarianští teroristé chce totiž unést asteroid a nasměrovat ho přímo na Mass Relay. Jakmile se vám tedy na začátku podaří dostat doktorku z vězení, vezme vás právě k asteroidu, jenž má posloužit jako bomba proti Batarianům.

Pár hodin hraní

Dojmy zahraničních novinářů z první mise přídavku vypovídají o tom, že hned zkraje The Arrival se bude hodně střílet, přičemž teprve ve druhé půlce hry dojde na klíčová rozhodnutí, která ovlivní i události z Mass Effect 3.

Samotný přídavek se vám ve hře odemkne po misi na Horizonu a samozřejmě jej můžete hrát i v případě, že jste dokončili hlavní příběhovou linku druhého dílu. The Arrival celkem obsáhne pět misí, které by podle novinářů mohly zabrat pár hodin - záleží prý na tom, jak rychle zdoláte všechny akční sekvence.

Mass Effect 2: Arrival DLC vyjde 29. března pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 za 560MP, v přepočtu cca 170 Kč.

Nejnovější články