Masakrujte zombíky v lepší grafice, vychází remasterovaný Dead Island
zdroj: tisková zpráva

Masakrujte zombíky v lepší grafice, vychází remasterovaný Dead Island

1. 6. 2016 14:19 | Preview | autor: Adam Homola |

Dead Island 2 je momentálně ve vývojářském limbu a tak si musí zájemci o porcování zombíků vystačit s naleštěnou verzí původního Dead Islandu a jeho pokračování Riptide. Vydavatel Deep Silver přišel s nápadem obě hry remasterovat a celý balíček prodávat jako Dead Island Definitive Collection za 40 eur. Kolekce je od dnešního dne k dostání na PC, PS4 a Xbox One.

Vedle obou hlavních her pak kolekce obsahuje ještě Dead Island Retro Revenge – 16bitový endless runner, v němž musíte proběhnout Kalifornií zamořenou zombiemi. Jde o netradiční a zajímavý bonus, který asi nebude zrovna důvodem pro pořízení celé kolekce, ale první uživatelské recenze na Steamu naznačují, že by nemuselo jít o špatnou hru.

Retro Revenge, stejně jako remasterovanou edici prvního Dead Island či pokračování Riptide, si můžete na Steamu pořídit zvlášť. Koupí celého balíčku sice něco málo ušetříte, ale slabší Riptide (recenze) můžete klidně vynechat a pořídit si jen jedničku. Obě hlavní hry vás vyjdou samostatně na 20 eur a Retro Revenge na 5 eur.

zdroj: Archiv

Zatímco vydavatel k remasterovaným edicím nabízí pouze běžný startovní trailer, pánové z Digital Foundry připravili šikovné grafické srovnání původních her s těmi novými, včetně konzolových verzí. Všimnout si můžete především nového modelu nasvícení scén, lepších shaderů, nebo přirozenějších efektů deště. Remasterované edice vypadají obecně trochu přirozeněji, oproti přesvíceným a přebarveným původním verzím.

Lepší grafice sice mírně podkopávají nohy poněkud zastaralé animace, ale to není popravdě zase tolik překvapivé. Jednička vyšla už v roce 2011 a věk je na ní znát. Přesto si může v lepším grafickém kabátku najít nové příznivce, vzhledem k pořád relativně svěžím soubojům. Z nich sice těžil i loňský Dying Light, ale není od věci si připomenout, že tohle sekání zombíků začalo už před pěti lety.

Nejnovější články