Long Gone Days sází na vojenskou tématiku, silný příběh a RPG prvky
zdroj: tisková zpráva

Long Gone Days sází na vojenskou tématiku, silný příběh a RPG prvky

25. 7. 2016 17:57 | Preview | autor: Adam Homola |

Dystopické válečné RPGčko Long Gone Days se o zafinancování vývoje pokouší na portálu IndieGOGO a pokud se to vývojářům podaří, mohli bychom se s trochou nadsázky dočkat JRPG verze Metal Gear Solid. Long Gone Days totiž stojí na silných RPG základech, říznutých trochou JRPG prvků a tematicky sází především na vojenskou dystopii.

Vývojáři se při tvorbě inspirovali vizuálními novelami a na hře je to z obrázků i videa vidět snad ve všech pasážích. Dopomáhá k tomu jistě i 2D grafika a stylizace, která vojenské téma hezky dokresluje. Pokud se vývojářům podaří vybrat 20 000 dolarů, vyjde Long Gone Days na Windows, Mac a Linux i s multiplayerem a hlavně se spoustou postav, na kterých bude celý příběh stát.

Hra nabídne dva typy soubojů, kdy ty jedny budou čistě tahové, zatímco ty druhé budou speciální přestřelky, kdy záleží na vaší mušce a umění najít slabé místo nepřítele. Příjemné je, že Long Gone Days nebude obsahovat žádné levely a tím pádem tu nebude žádné grindování. Každý souboj má být přímo spjatý s příběhovou linií, tudíž se nemusíte obávat neustálého opakování jedné nudné potyčky jen kvůli zvýšení jedné ze statistik.

zdroj: Archiv

Namísto levelů tu bude váš hlavní hrdina a jeho parťáci získávat lepší zbraně a schopnosti, které využijete jak v bojích, tak mimo ně. Důraz byste měli klást také na složení party a to nejen v rámci soubojů, ale i plnění úkolů. Někdy se totiž můžete ocitnout v části světa, kde se mluví cizím jazykem. A vzhledem k tomu, že vaše postava nemá v hlavě zabudovaný překladač od Googlu, je důležité mít v partě alespoň jednoho tlumočníka.

Absenci kouzel vývojáři kompenzují systémem morálky, která má mít velký vliv především na souboje. Morálku pak můžete ovlivňovat oběma směry pomocí úkolů a také dialogů. Každý člen vaší party má své unikátní vlastnosti a své vlastní motivace, s nimiž nemusí být vaše rozhodnutí stoprocentně kompatibilní. Pokud tedy chcete vysokou morálku celého týmu, měli byste si dávat pozor i na pusu.

Ve hře pak nebude chybět ani craftování a možnost vylepšovat si výstroj i výzbroj. Hru najdete na IndieGOGO pod tímto odkazem a už si dokonce stihla projít kampaní na Steam Greenlight, kde si ji ale pořád můžete přidat do oblíbených. Pokud byste nad svým případným finančním darem váhali, můžete vyzkoušet demoverzi. Tu najdete buď na portálu itch.io, nebo na gamejolt

Nejnovější články