LEGO Pirates of Caribbean s jízdou na prasatech
zdroj: tisková zpráva

LEGO Pirates of Caribbean s jízdou na prasatech

2. 4. 2011 9:13 | Preview | autor: levis |

Už nějaký čas se hráči přou o to, zda série videoherních akčních adventur LEGO náhodou kvalitativně neupadá. Po čerstvě vydaném třetím dílu legových Hvězdných válek nyní vývojáři z Traveller's Tales zkusí štěstí s LEGO Pirates of Caribbean, které obsáhnou nejen klíčové události, postavy i lokace ze všech tří dílů filmových Pirátů z Karibiku, ale také z nadcházejícího čtvrtého filmu. Z raného kódu hry jsou zatím patrné spíš kosmetické změny: nové postavy potkáte třeba i v polovině levelu a pokud s nimi budete správně jednat, přidají se do vaší party a od této chvíle budou na výběr v jednoduchém kruhovém menu, odkud lze mezi dostupnými charaktery snadno přepínat.

zdroj: Archiv

Každá postava bude disponovat i nějakým unikátním skillem nebo předmětem, jako je např. kompas Jacka Sparrowa nebo kovářovo kladivo, s nímž můžete stavět nové objekty ze zářících červených LEGO kostiček. Už z podstaty filmu bude v LEGO Pirates of Caribbean hrát klíčovou roli voda, kterou mohou nemrtví piráti jednoduše projít po mořském dnu a ostatní si alespoň zaplavou. Rapidně prý také vzroste počet schovaných legrácek, jako byli např. tančící nepřátelé z LEGO Star Wars. Konečně hra dovoluje interakci s čímkoliv postaveným z LEGO kostek, takže si často budete lámat hlavu nad tím, jak ten či onen předmět uvést do pohybu nebo jej nějak zužitkovat.

Celkem mají legoví Piráti nabídnout přes devadesát hratelných postav, dvacet levelů (po pěti z každého filmu) plus několik bonusových úrovní, které si odemknou jen ti nejpečlivější. Co rozhodně zamrzí je absence editoru levelů, který se poprvé objevil v LEGO Indiana Jones a pak zcela nepochopitelně chyběl v LEGO Harry Potter.

Pochvalu si už v alfaverzi hry zaslouží způsob, jakým se animátorům podařilo vystihnout charakteristickou chůzi a gesta kapitána Jacka Sparrowa, kterého ve filmech hraje Johnny Depp. I s dalšími postavami si ale užijete spoustu legrace v komických vsuvkách, které tu a tam přejdou i v nejrůznější vtipné minihry - třeba jízdu na prasatech, která pak ovládáte, jako by byla členy vaší party.

Stejným způsobem si do party přidáte třeba i psa nalezeného ve vězení. Zahraniční redaktoři jinak vyzdvihují fakt, že pokud ve hře zakysnete, největší práce spočívá v hledání samotné cesty - třeba že z přístavní lokace musíte do dalšího levelu odskákat na vysokých dřevěných kůlech zabodaných na pláži. Zatímco samotné skoky jsou triviální, než vás takováhle banalita napadne, pár minut si určitě budete zoufat.

LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame vyjde 13. května 2011 pro PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS, 3DS a PSP.

Nejnovější články