Konami vydá free to play verzi PES 2016 a chystá update s novými hráči
zdroj: Vlastní foto autora

Konami vydá free to play verzi PES 2016 a chystá update s novými hráči

27. 11. 2015 13:15 | Preview | autor: Adam Homola |

I přes své nesporné kvality u nás v redakci svůj letošní souboj s novou Fifou PES 2016 o kousíček prohrál, nicméně to nebrání Konami v aktualizacích hry. Naopak, vývojáři asi tuší že prostor pro dohánění konkurence tu je a tak oznámili nejen free to play verzi hry, ale potvrdili také obsah nového udpatu. Ten aktualizuje tabulky hráčů, zlepší grafiku a přidá nový obsah v čele s 51 novými podobami slavných hráčů.

Všech 51 nových obličejů pro známé hráče vývojáři nezveřejnili, ale malou ochutnávku přeci jen poskytli: budou to například Fernando Torres, Kevin de Bruyne, Julian Draxler, Jamie Vardy, nebo Aleksander Mitrovic. Nadcházející várkou hráčů to ale nekončí a s přídavkem dalších tváří se v budoucích updatech počítá. Do hry na PS4 a Xboxu One přibude také brazislký stadion Estadio do Maracana, který je unikátní svojí prezentací.

Vůbec poprvé v sérii uvidíme během předzápasové sekvence nejen exteriér, ale také okolní město a nadšené fanoušky se světlicemi a petardami. Vedle toho se hra rozroste také o osm nových typů bot, dva nové designy míče a několik dalších drobností. Toho se dočkáme společně s již oznámenými mezinárodními kity pro Německo, Itálii a Španělsko, které vyjdou už 3. prosince, jak už psal Honza.

Konami také oznámila speciální free to play verzi PES 2016, která se na trh dostane 8. prosince. Vývojáři ji popisují jako "vstupní zážitek" a rozhodně nepůjde o náhražku plné hry, jako spíše o notně omezené demo. Pro vyzkoušení hry ale může exhibice, sedm týmů a kompletní tréninkový mód stačit. Free to play verze má obsahovat i kompletní přístup do MyClub a plánuje se i kompatibilita se budoucími updaty obsahu i hratelnosti, jak reportuje IGN.

Free to play verze PES 2016 má jen jediný háček - momentálně je oznámená pouze na PlayStation 3 a PlayStation 4. Že by další předčasné oznámení chystané na akci PlayStation Experience? Možná ne a stejně je pravděpodobné, že se tahle verze hry dostane časem i na ostatní platformy.

Nejnovější články