Jak se hraje Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam
zdroj: tisková zpráva

Jak se hraje Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam

14. 12. 2010 10:10 | Preview | autor: levis |

Pokud jste si válečnou střílečku Battlefield: Bad Company 2 dosyta neužili po síti, nadcházející multiplayerové rozšíření Vietnam by vám mělo spravit chuť. Najdete v něm všechno, co by člověk čekal od slušného stažitelného přídavku plus spoustu obsahu, který má svoji povahou blízko spíš k plnohodnotnému datadisku: čtyři nové mapy a pátou odemykatelnou, nové zbraně i vozidla, licencovanou dobovou hudbu nebo třeba voice-over. A jak potvrdil poslední build hry, v džungli na vás čekají nejenom nebezpečné plamenomety, ale třeba i Wagnerova slavná Jízda valkýr, kterou v kontextu Války ve Vietnamu proslavila Coppolova filmová Apokalypsa.

Plamenomet M2 patří jednoznačně k nejzábavnějším ze všech patnácti zbraní, které v tomhle Vietnamu najdete. Střílí sice jen na krátkou vzdálenost a proto se ho nevyplatí používat na otevřených prostranstvích, zato když už na něj dojde, rozsévá strach, má smrtící účinky a vedle toho zmate nepřátele, kteří kvůli ohni a kouři často ztratí orientaci v prostoru. Zaujmout by vás ale mohl i jinak vcelku slušný dopravní prostředek tuk-tuk, který lze ve hře naložit TNT a namísto obyčejné C4 jej nejlépe z kopečka vyslat přímo do centra nepřátelské základny. A co dalšího?

Podobně jako tuk-tuk budou nahrazeny i další předměty, např. místo defibrilátoru ve hře medici naleznou uzdravovací injekci. Podle prvních dojmů redaktorů Gamespotu jsou nové modely zbraní správně opotřebované a často na nich naleznete výkřiky, které tam z nudy vyryli američtí vojáci, např. "Make war, not love!" Co se v datadisku naopak nezměnilo je model ovládání vozidel či dostupné hrací módy.

Pochvalu si prý zaslouží také slušně vymodelované prostředí, kde vás čeká nejčastěji nepřehledná džungle, vysoká tráva nebo bambusové houští. Tahle místa pochopitelně přímo vybízí k tomu, abyste se v nich schovali s odstřelovačkou a začali na místě kempovat, ovšem nadupaný herní model a rychlý pohyb hráčů na mapě u většiny zúčastněných tyto tendence více než vyvažuje. Zvlášť půvabné jsou prý ale místa se zkalenou mělkou vodou, kde slyšíte šustot porostu i kvákání žab. Tam se prý leckdo zastaví i se sniperkou v ruce.

Bad Company 2 - Vietnam vyjde 18. prosince pro PC, 21. prosince pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články