Intenzivní Super Red-Hot Hero chce navázat na odkaz plošinovek ze staré školy
zdroj: tisková zpráva

Intenzivní Super Red-Hot Hero chce navázat na odkaz plošinovek ze staré školy

21. 12. 2016 13:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Duchovní nástupce Mega Mana sice vyšel, ale u hráčů sklidil Mighty No. 9 spíše rozporuplné reakce (recenze). Právě na odkaz původního Mega Mana, Super Maria a také novějšího Super Meat Boye by chtělo navázat malé španělské studio StangeLight Games se svou novinkou Super Red-Hot Hero. Tedy za předpokladu, že se jim podaří uspět na Kickstarteru, kde se snaží vybrat 7400 eur.

V tuto chvíli mají přislíbeno přes dva tisíce eur a do konce kampaně zbývá ještě necelých 30 dnů, takže by neměl být problém se přes cílovou částku dostat. Pokud se tak podaří, dostaneme v září příštího roku náročnou 2,5D plošinovku, která chce být intenzivní a obtížná, ale zároveň ve svém základu jednoduchá.

O mantru „easy to learn, hard to master“ se pokouší každá druhá hra, ale u plošinovky je ten potenciál mnohem více uchopitelný. Hopsat po úrovni a střílet po nepřátelích dokáže kdekdo, ale zvládat časově šibeniční speedruny už tak jednoduché nebude.

Hlavním hrdinou Super Red-Hot Hero je panák honící se za svým srdcem. Místo něj má jakési jádro Red-Hot Energy, které musíte neustále dobíjet. Namísto pomyslných dobíjecích stanic musíte nepřátele zabíjet a snažit se co nejdřív dostat do jejich výbuchu. Tím se vám jádro dobije a můžete pokračovat dál.

Mezi výbuchy se můžete i díky schopnosti teleportace pohybovat rychlostí světla a tak, pokud budete dostatečně dobří, můžete řetězit jednotlivé pohyby a útoky za sebe a svištět úrovní rychlostí blesku. Nepřátele můžete střílet, skákat na ně, nebo jim dát regulérně pěstí.

Super Red-Hot Hero nabídne třicítku úrovní a pokud byste snad váhali, můžete si vyzkoušet demoverzi. Tu najdete na stránce hry na Kickstarteru, kde lze na sympatickou hopsačku i přispět. Že půjde spíše o menší hru naznačuje i cena – k plné hře se v digitální podobě dostanete už za příspěvek ve výši 7 eur.

Nejnovější články