Hurá na střechu v Saboteurovi
zdroj: tisková zpráva

Hurá na střechu v Saboteurovi

14. 10. 2009 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak vznikal herní model Paříže? Čím to, že každý blok budov bude jiný? A na které půjde vylézt?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nadcházející stealth akci Saboteur se u nás dlouhodobě věnujeme a nedávno tvůrci z EA Pandemic prozradili několik novinek, které by neměly zůstat opomenuty. Třeba, že design hlavního centra dění hry, města Paříže, probíhal takto: autoři si vyrobili skutečné modely zásadních památek, podle kterých město rozeznáte, pak mezi nimi natáhli síť budov a začali je zmenšovat, až se dostali k velikosti, kterou chtějí ve hře mít - pak začalo modelování jednotlivých bloků budov. Máme-li zástupcům Pandemic věřit, má být každý uliční blok něčím jedinečný.

Paříž je zároveň městěm střech a i to chtějí tvůrci ve hře reflektovat: budete totiž moci vyšplhat snad úplně na kteroukoliv budovu ve městě. Ostatně, jak předvádějící správně poznamenal, byly to právě pařížské střechy, které inspirovaly všechno to skákání a akrobacii z parkouru (= a daly tak vzniknout i pokladům jako Mirror's Edge). Poslední screenshoty:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se dalších lokací týče, autoři prozradili, že se podíváte i do jednoho malebného přístavného městečka u jižního pobřěží Francie, dále do středověkého městečka kdesi hluboko v Německu (orientovat se tu budete podle vysoké věžičce se zvonicí) a samozřejmě několikrát i na francouzský venkov, např. k statkům, kolem kterých si nacisté vybudovali strážné věžě.

Ve videu také zaznělo, že čím větší v některých místech vzbudíte odpor proti nacistům, tím spíše vám místní přijdou na pomoc. Protože tohle ale bude dlouhodobá záležitost, v praxi to asi bude vypadat tak, že v prvních misích hry budete před nácky prchat sami, zatímco ke konci hry už bude povstání přímo na spadnutí - a z každé pouliční přestřelky se stane doslova masová záležitost. Těšme se, více v nahrávce GC předváděčky nebo oficiálním GC traileru:

zdroj: Electronic Arts


Saboteur GC trailer

Saboteur vyjde 8. prosince pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Vlaková mise ze Saboteura  [23.9.2009 10:10 - levis]
3 minuty hraní Saboteura  [21.8.2009 10:10 - levis]
Dobová atmosféra Saboteura  [15.5.2009 21:21 - levis]

zdroj: GT

Nejnovější články