Hlasové příkazy botům v Unreal Tournament 2004
zdroj: tisková zpráva

Hlasové příkazy botům v Unreal Tournament 2004

18. 2. 2004 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Týden po vydání hratelného dema multiplayerové akce Unreal Tournament 2004 přinášíme několik stručných zpráv, které se s jeho testováním úzce pojí.

Začnu možností spouštění benchmarkovacích testů podobně, jak tomu bylo v případě UT2003. Do složky Benchmark jednoduše nakopírujte obsah tohoto archívu (15 KB) a pak už stačí spustit libovolný .bat soubor, jenž provede test ve vámi zvolené mapě. Výsledky se pak ukládají do adresáře LOGS.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Hlasové ovládání botů v demu lze zprovoznit tak, že nejprve stáhnete a nainstalujete program Microsoft Speech SDK (68 MB). V Ovládacích panelech vám přibude složka Speech a v ní si položkou "Train Profile" otestujte správnou funkci vašeho mikrofonu. Pak už stačí spustit demo, zatrhnout v Setting – Games – Misc položku "Speech Recognition" a nastavit si v Settings – Input – Configure Keys klávesu pro "Activate Microphone", kterou budete držet, kdykoli chcete hlasové povely zadávat. Ve hře už pak stačí vyslovit volací znak bota, kterým je klasické Alpha až Oscar - u botů je zobrazen nad jejich hlavami od okamžiku, kdy jsou v dostatečné blízkosti, aby vás „slyšeli“. Případně se dá použít Everyone pro zadání příkazu všem. Poté následuje samotný povel, kterým může být:

    DEFEND = braň naši bázi
    ATTACK = útoč na soupeřovu bázi
    COVER ME = braň mě
    FREELANCE = chovej se, jak uznáš za vhodné
    TAUNT nebo DANCE = vítězný či škodolibý taneček
    GET OUT = vyskoč z vozidla
    STATUS = podej zprávu o tom, co právě provádíš
    GIMME = dej mi svou zbraň
    SUICIDE = zabij se a respawnuj
    JUMP = skoč
    HOLD POSITION = zastav se a braň lokaci, kde se nacházíš
V praxi to pak tedy vypadá například takto: „EVERYONE DANCE“! :) Jak jsme již psali před pár dny, zatím neoficiální seznam map, který s sebou plná verze UT2004 přinese, najdete v tomto textovém souboru. Celkem se jedná o 105 kousků rozdělených podle jednotlivých herních modů, přičemž se spekuluje o tom, že finální hra má mít map dokonce 107.

Tento týden rovněž došlo k vydání 64-bitových dem UT2004 pro platformu Mac i Linux. Stáhnout si je můžete třeba z BeyondUnreal ve verzi pro MAC nebo Linux. No a nakonec něco pro vyznavače ukázkových videí. Nejprve zmíním patnáctimegové trikové video z mapy ONS-Torlan, nabízející ke shlédnutí několik parádiček s vozítky. Unese-li vaše linka 350 MB download, můžete si pořídit i video z prostředí UT2003 nazvané Pickles 2. Mimochodem - screenshoty z UT2004, které se dnes na některých místech internetu objevily, jsou staré z 11. února.
zdroj: BeyondUnreal

mickey

Nejnovější články