Guild Wars: Eye of the North klepe na dveře
zdroj: tisková zpráva

Guild Wars: Eye of the North klepe na dveře

11. 8. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Dozvíte se, přes které úkoly se teleportujete do nové země z datadisku, jakých změn doznala grafika nebo kteří hrdinové se objeví po vašem boku. + video

Žhavá tráva a hořící les se spadlými stromy, vzápětí hned zase magicky zbarvená luka a pole. Jindy se ocitnete na můstku nad krásným vodopádem nebo u zamrzlého fjordu. Vylepšená grafika však není jediným přínosem Eye of the North, prvního skutečného datadisku k onlinovce Guild Wars. Protože cílem tohoto přídavku bude připravit hráče na příchod plnohodnotné dvojky, podíváte se znovu do země Tyria. Import existujících charakterů bude tentokrát trochu složitější: v každém ze tří předchozích etap hry (GW, Factions, Nightfall) najdete jednu postavu, která vás za splněný quest odměnou pošle do lokace z Eye of the North.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Přitom vůbec nepůjde o jednoduché úkoly: třeba postava z Factions vám zadá vypátrat, co způsobuje náhlá zemětřesení v jejím městě. Vydáte se proto s vaší skupinou do podzemí, kde se střetnete s vrahy a necromancery, načež narazíte na trpaslíky, připravující útok proti jejich odvěkým nepřátelům, pavoukovitým Destroyers. Ti ale zaútočí jako první a během tříminutového úprku narazíte právě na bránu, která vás pošle do Far Shiverpeaks na kraji Tyrie.

Eye of the North se jmenuje podle obrovské budovy, kterou uvidíte v obsáhlém desetiminutovém videu (218 MB, 1280x720 stažitelná verze) na pozadí s půlměsíčkem. Velká část ukázky je věnovaná představení hrdinů, kterých se v datadisku objeví celkem deset, mezi nimi jeden Charr, mrňavý Asura nebo vysoká kráska Jora z rasy Nornů. Žádný z hrdinů s vámi nepůjde bez důvodu: Jora se třeba bude snažit přijít na to, proč se narozdíl od ostatních Nornů nemůže měnit v medvěda. Ve hře se také objeví řada dobrovolných miniher, např. právě v Jořině domovské kolonii se budete moci zůčastnit The Norn Fighting Tournament o cenné předměty, použitelné každou profesí.

zdroj: Archiv


Další novou lokaci bude představovat The Tarnished Coast aneb neprostupná džungle, kde mezi jinými najdete místní obyvatele a jejich kamenného Golema, připraveného bránit své stvořitele. Největší část hry přesto strávíte v podzemí a jeho osmnácti levelech, přičemž na konci každého z nich se utkáte s tamním bossem. Orientaci vám usnadní mapa, kde najdete vyznačené třeba umístění klíčů nebo právě místnosti s bossy. Ve videu uvidíte třeba jednoho, který po vás bude metat obrovské valící se ohnivé koule, pochopitelně smrtící na pouhý dotek.

Eye of the North bude dále měnit hudbu podle toho, co se zrovna děje na obrazovce, a také představí Hall of Monuments (viz starší článek). Pokud byste nemohli vydržet do 31. srpna, kdy hra vyjde, můžete se po odeslání předobjednávky zúčastnit zvláštního Preview Event během 24-26. srpna. Jednoduše budete moci přijít k oněm třem NPC a podstoupit jeden z questů, který vás pošle do datadisku o týden dřív, než ve skutečnosti vyjde. 26. srpna pak budete teleportování zpět a nezbude vám, než počkat na oficiální uvolnění Eye of the North, všechno, co ale v Tyrii stihnete najít, získat, najmout nebo zabít, už vaší postavě ale zůstane.

Těm, kteří ještě nevlastní původní Guild Wars: Prophecies, bude určená nově ohlášená Platinum Edition, sestávající se z GW + Eye of the North.
zdroj: GameSpy, GameSpot, FS, Blues News, GameTrailers

levis

Nejnovější články