Europa Universalis IV rozšíří na začátku prosince datadisk The Cossacks
zdroj: tisková zpráva

Europa Universalis IV rozšíří na začátku prosince datadisk The Cossacks

11. 11. 2015 18:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Dva roky stará historická strategie Europa Universalis IV je zvyklá na pravidelný přísun datadisků či DLC a dalším na řadě bude 1. prosince datadisk s podtitulem The Cossacks. Hru by měl oživit v mnohém, například v příslibu pozemků různým skupinám. Je na vás, jestli dáte víc pozemků duchovním, šlechtě, nebo obchodníkům. Ve vašem zájmu je všechny strany ideálně vybalancovat, ale mohou nastat situace, kdy potřebujete třeba větší náklonnost šlechty. Pak ale musí někdo logicky strádat.

Novinkou je též možnost ukázat pomyslným prstem na některou ze sousedních provincií, kterou označíte jako místo vašeho zájmu a všichni ostatní budou vědět, kam se chystáte. Zároveň můžete pomrknout na spojence a třeba si získat jeho podporu právě za příslib pozemků v nové provincii.

Euuropa Universalis IV: The Cossacks zdroj: tisková zpráva

Dalším přídavkem je systém Horde Unity a Razing, kdy musí nomádské národy dávat pozor na spojenectví jednotlivých klanů, které může dlouhodobě udržovat pouze drancování. To se však nemusí leckomu líbit, tudíž jde o další faktor, se kterým je potřeba při hraní počítat. Na druhou stranu potěší vylepšené možnosti výměny kultur.

U již konvertovaných provincií můžete obnovit původní kulturu, nebo naopak vámi ovládanou provincii konvertovat na kulturu, která není přímo vaše. Stejně tak budete mít větší možnosti v nastavování různé politiky pro styk s domorodci. Půjde nastavit "mód" mírumilovného růstu, obchodních výhod nebo rychlé poroby, a vy tak můžete podle kontextu dané situace vybrat příslušnou volbu.

zdroj: Archiv

Vylepšení se dočká i špionáž, která nově dovolí nastudovat technologii pokročilejších zemí. Díky tomu půjde tak trochu nenápadně popostrčit tamní poddané směrem k nezávislosti, což se vašemu sokovi jistě líbit nebude.

Paradox vedle oznámení data vydání The Cossacks rovněž připomíná, že společně s datadiskem vydá i obrovský bezplatných patch pro všechny hráče Europa Universalis IV, jak už je to ostatně u hry zvykem.

Nejnovější články