Další obhlídka Saints Row
zdroj: tisková zpráva

Další obhlídka Saints Row

30. 6. 2006 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O tomhle klonu GTA pro X360 už šla několikrát řeč, nicméně jsou tu nové informace, pro něž se vyplatí zajet i na tak nebezpečné místo jako je město Stilwater.

V první řadě asi tolik, že tvůrci chtějí představit rozlehlý svět se spoustu různých alternativ, jak se jím prokousat a hlavně probít ve zdejší nelítostné válce gangů. Základní idea je nespoutávat hráče nějakým "musem" a v rámci možností se přizpůsobit jeho preferencím. S tím souvisí tři separátní příběhové linie, jež lze absolvovat v pořadí, v jakém samotný hráč uzná za vhodné. Každá story přitom má mít unikátní charaktery, mise a ústřední námět. Vedle toho tu však má být dalších 13 různých aktivit, v nichž hráč získává potřebný respekt. Což je důležitý parametr také pro otevírání dalších misí - úspěšné absolvování misí zase znamená získání nového teritoria a další krůček ke konečnému záměru - ovládnutí celého města. To být plné života.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hlavní postava se tu má pohybovat v klasické third-person perspektivě, což se koneckonců bude týkat i jízdy v nějakém dopravním prostředku. V obou případech nemá chybět možnost manuální korekce kamery, jakož i výběr z několika přednastavených konfigurací ovladače, v němž najdete tlačítka pro pohybové dispozice jako je sprint či přikrčení a schování se za nějakým objektem. Nicméně abyste mne snad špatně nepochopili, tahle hra bude především o konfrontaci, k čemuž využijete bohatý arzenál střelných zbraní, jakož i zbraní pro časté souboje tváří v tvář.

Tvůrci dopředu avizují, že se snaží vyhnout projevům extrémního násilí spojených s roztrhanými či ohořelými těly a potoky krve. Má jít o akci s nadsázkou, prý i humorem, zkrátka o představení blížící se sledování běžného akčního filmu. A to tak, že když to zblízka z brokovnice napumpujete do cizího chlápka, nebudete výsledkem téhle snahy šokováni, ale pobaveni. Zkrátka takový lehce morbidní humor, stejně se na konci hry všichni ještě jednou potkáte - minimálně v titulcích;-) Zbývá jen doufat, že na tomhle konci bude sedět i řada spokojených hráčů, protože přes velkou konkurenci je GTA na špici žánrově podobných her s příliš přesvědčivým náskokem, což nedělá dobrotu. Zářijovému vydání plné verze bude 1. srpna předcházet vypuštění dema na Xbox Live.
zdroj: GameSpy

mart

Nejnovější články