Čtvrtý Mass Effect vrátí vozítko Mako, ale ještě si pár let počkáme
zdroj: tisková zpráva

Čtvrtý Mass Effect vrátí vozítko Mako, ale ještě si pár let počkáme

28. 7. 2014 11:24 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste se těšili, že si třeba příští rok zahrajete Mass Effect 4, máme pro vás špatnou zprávu. Nezahrajete. Bylo to sice velmi pravděpodobné už díky tomu, co BioWare Montreal, který hru přebral od kolegů z Edmontonu, (ne)předvedl na letošní E3, ale nyní se v ukázkách z konceptů pro Mass Effect 4 na Comic Conu Mike Gamble vyjádřil, že hra má před sebou ještě „roky vývoje.“ Takže nejdříve 2016 a možná ani to ne. Už nyní se ale ví, že se vrátí vozítko Mako, z jehož rozhrkaného ovládání v Mass Effect někteří hráči ztráceli sebekontrolu.

Právě proto, abychom zase nebyli zdrojem frustrovaných hlášek „ne tam, tam nemáš jet ty zpropadená kraksno!“ Gamble ujišťuje, že se tým poučil a cílem je, aby Mako bylo co nejovladatelnější. Ostatně prý v něm budeme trávit hodně času, protože prozkoumávání bude představovat významnou součást hry. Mako si proto budeme moci i upravit k obrazu svému. Podle mne je to určitě dobrá zpráva, protože prozkoumávání snad znamená další rozvinutí universa.

Zatím přitom vůbec není jasné, kdy se děj bude odehrávat. Účastníci předváděčky na Comic Conu sice hovoří o tom, že mají pocit, že snad během Shepardova života, ale to jsou opravdu jen pocitové dohady. K tomu, že nepůjde o velký časový rozestup od známého světa spíše naznačuje existence Mako a také další lehké náznaky, že by se mohly objevit známé postavy. S důrazem na slovíčko „mohly.“ Hodně se spekuluje také o tom, že půjde o jinou galaxii, než byla ta „Shepardova“ ale to jsme zase u spekulací.

Kdybych si měl tipnout a vystřelit od boku, Mass Effect 4 bude ekvivalentem Star Trek: Voyager, tedy ztracené lodi, která objevuje nový kout vesmíru a přitom se dějově pracuje se známými prvky. Ale to je jen další spekulace na už tak solidní hromádku tipů a pocitů. Co ale není spekulace je fakt, že se hra nebude jmenovat Mass Effect 4. Prozatím jí ale jinak říkat nemůžeme, čekám ale jen nějaký podtitul místo čísla.

zdroj: Archiv

Co se týče multiplayeru, BioWare se zaměřuje primárně na kooperativní, protože je pro ně prý mnohem důležitější, než kompetetivní. Vybírat budeme tradičně z možnosti hrát za muže či ženu a tato volba bude pro hraní důležitá, ale není vůbec jasné, zda půjde hrát i za někoho jiného, než člověka. Prozatím toho tedy víc nevíme, než víme. Nejzásadnější je samozřejmě fakt, že tu jsou ony roky dalšího vývoje, což znamená, že se vše ještě může změnit. Je ale jasné, že hra se bude chtít odtrhnout od původní trilogie a zároveň sdílet některé známé funkční prvky jako je právě Mako.

Nejnovější články