Crytek ukázal první záběry z MOBA hry Arena of Fate
zdroj: tisková zpráva

Crytek ukázal první záběry z MOBA hry Arena of Fate

15. 8. 2014 9:32 | Preview | autor: Adam Homola |

Připravovaná MOBA Arena of Fate je jedním z mála projektů, na které utrápený Crytek sází. MOBA hry jsou momentálně na vrcholu a to mluvíme teprve o přicházející vlně titulů, které před rok či dvěma nasedly do vlaku s tímto označením. Z toho co zatím o nové hře Cryteku víme, to vypadá, že pánové vlak spíše nestihli a teď se ho snaží dohonit zběsilým úprkem po kolejích. Z prvního komentovaného videa přímo ze hry to zatím popravdě na nějakou strhující hratelnost nevypadá.

V době, kdy MOBA trhu vládnou velikáni jako Dota 2 a League of Legends a na dveře klepou povedené a nebo zajímavé hry jako Heroes of the Storm nebo Smite, se nováčci chtě nechtě musí odlišit. A tady Crytek zatím selhává, protože v prvním videu s ukázkami hraní nenabízí v podstatě nic zajímavého, co by znalce žánru zaujalo nějakou odlišností. Nevděčnou pozici nejvýraznější změny tady asi supluje délka zápasů. Ta se zdá být nekompromisně nastavena na dvacet minut, ať se děje cokoliv.

Po dvaceti minutách zápas skončí, ať už se vám podaří nepřátelskou základnu srovnat se zemí nebo ne. Hra končí buď po dosažení časomíry, nebo ve chvíli, kdy jeden tým dosáhne deseti bodů. Tím všechny odlišnosti končí a zbývá už jen víceméně obyčejná MOBA. Sice v ní nehrajete za dvacátou kopii postav z WarCraftu III, ale nevím, jestli budou někomu Robin Hood, Johanka z Arku, nebo Nikola Tesla stačit jako argument pro vyzkoušení.

zdroj: Archiv

Zoufalá absence snahy o odlišení se Cryteku do karet rozhodně nanahrává. Nenahrávala ani MMORPG hrám, které se před lety snažily postavit World of WarCraft a historie se, zdá se, opakuje. Jestliže vás Arena of Fate zaujala, není nic jednoduššího než navštívit oficiální web hry a přihlásit se do bety. Neházejme ještě flintu do žita, třeba se vývojářům podaří majstrštyk a já se jen šeredně pletu. Zatím mě ale Crytek na svoji Arena of Fate pořád ani trochu nenavnadil.

Nejnovější články