Codemasters oznamuje arkádové formule ve stylu Mario Kart
zdroj: tisková zpráva

Codemasters oznamuje arkádové formule ve stylu Mario Kart

13. 7. 2012 12:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Experty na závodní hry, Codemasters, už zřejmě přestal bavit realismus, nebo spíše uvěřitelnost. Ne snad, že by jejich předchozí tvorba byla super realistická, ale úplná arkády to taky nebyly. To se má s příchodem jejich novinky razantně změnit. Codemasters totiž oznámili zbrusu nový titul s názvem F1 Race Stars a fanoušci předchozích závodů od Codemasters by teď raději neměli číst dál. F1 Race Stars nebude nic pro ně. Cílovkou budou rodiny a děti. Hra se za svoji inspiraci Mario Kart nestydí a dává ji otevřeně najevo. Ba co víc, přímo na tom staví hratelnost i vzhled. Po rozkliku uvidíte i první trailer.

Vzhledem k tomu, že Codies mají na efjedničku licenci, můžete se těšit na takové špeky, jako jsou Hamilton, Alonso a Vettel s opravdu velkými hlavami v maličkých formulkách a na tratích se skokánky, loopingy, power upy a dalšími povedenými taškařicemi. Chybět nebude ani split screen až pro čtyři hráče a další tradiční mody, které byste od závodní hry mohly čekat.

Upřímně se Codemasters ani moc nedivím, že zkouší vlastní variaci na Mario Kart. Call of Duty je sice mega úspěšná série, ale Mario Kart se taky prodává jak rohlíky. Jen Mario Kart Wii má na kontě přes 32 milionů prodaných kusů, o čemž si může nechat zdát jakákoliv jiná závodní hra. A celá Mario Kart série se už může pochlubit 91 miliony prodaných kusů.

zdroj: Archiv

O vlastní podání Mario Kart se pokoušelo už hodně studií, ale kolik z nich uspělo po komerční stránce? Takový Rollcage byl výborný, stejně jako nedávný Blur. Špatný nebyl ani ten South Parkovský Mario Kart. Že by z těch napodobenin ale vzešel nějaký hit, to se říct nedá.

Podaří se to Codemasters? F1 Racing Stars vyjde ještě letos v listopadu na PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články