Bullet-time a zaseklé dveře v Dead Space
zdroj: tisková zpráva

Bullet-time a zaseklé dveře v Dead Space

11. 6. 2008 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nově předvedený level ze sci-fi hororu ukazuje inspiraci Maxem Paynem. + 10 OBRÁZKŮ

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Hororová sci-fi akce Dead Space od EA se čerstvě dostala do fáze alfa a zbývá ji něco málo přes tři měsíce do vydání. Toho využili vývojáři a předvedli zahraničním novinářům druhý level ze hry, kde už jde o víc než jen mlácení nekromorfních zombíků hasáky a jejich řezání laserovou zbraní hlavního hrdiny.

Třeba se vám do ruky dostane pistole, s níž se inženýr Isaac rázem promění v akčního hrdinu: to když odskočí na zem, zvedne hlaveň a v hotovém bullet-timu pošle na své protivníky několik kulek. Je to sice jako vystřižené z Maxe Paynea, ne-li přímo z filmových trháků Johna Woo, ale co naplat.

Jedině dobře, že autoři myslí i na různé environmentální puzzly. Hned v počátku druhé kapitoly se na váš oblek připne drobný přístroj, dovolující provádět telekinezi. V praxi to využijete přesně jako slavnou gravitální zbraň z Half-Life 2, tzn. pro sbírání předmětů, jejich házení, přemisťování apod.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Isaac navíc čas dovede zpomalovat nejen při skákání se zbraní, ale i při řešení různých úkolů. Když přijdete k rozbitým dveřím, zjistíte, že vinou špatných kontaktů se otevírají a zavírají rapidně rychle, tak, že nemáte šanci jimi proběhnout. Budete si sem moci dotáhnout nějaký předmět nebo mrtvé tělo a dveře jím zablokovat, ale nejjistější bude právě zpomalit čas a proběhnout v bullet-timu.

Dead Space vyjde 30. října pro PC, Xbox360 a PS3 - více v předešlých článcích:

Vývojářský deníček k Dead Space  [7.5.2008 15:15 - levis]
Pravá hororová atmosféra Dead Space  [13.3.2008 21:21 - levis]
Strach a hrůza v druhém traileru z Dead Space  [26.2.2008 14:14 - levis]
Masakr zmutované posádky Dead Space  [11.2.2008 14:14 - levis]
První trailer z Dead Space  [27.10.2007 15:15 - jd]
zdroj: Gamespot

Nejnovější články