Budovatelská strategie Tropico 5 vyjde i na PlayStation 4
zdroj: tisková zpráva

Budovatelská strategie Tropico 5 vyjde i na PlayStation 4

31. 1. 2014 10:15 | Preview | autor: Adam Homola |

O pátém dobrodružství oblíbeného El Presidente jsme už dlouho nic neslyšeli - až teď se tvůrci z Haemimont Studios zase ozvali. A to rovnou se zprávou, že Tropico 5 vyjde i na PlayStation 4. Pro sérii Tropico to bude premiéra na platformě od Sony a zároveň i první díl na nové konzole, i když o případné verzi pro Xbox One (či Wii U) nepadlo ani slovo. Vývojáři slibují, že nové funkce a možnosti ovladače DualShock 4 nenechají ležet ladem a hodlají je všechny využít.

Tropico 5 pro Xbox One by nemuselo být tak úplně mimo hru - Stefan Marcinek z Kalypso Media v tiskové zprávě přiznal, že vydavatel pro značku Tropico zvažoval spoustu alternativ. Je tedy možné, že si Sony domluvila nějakou časovou exkluzivitu a třeba po půl roce se nové Tropico dostane i na platformu Microsoftu. Už od začátku vývoje se počítá s verzí pro PC a Xbox 360, což pořád platí.

Tisková zpráva ještě připomněla, že velkou novotou Tropico 5 budou již dříve oznámené dynastie, tedy jakési starání se o členy rodiny a dosazování je do různých zajímavých pozic. Vylepšené budou taky obchodní mechaniky, technologie, výzkum nových věcí a prozkoumávání ostrova. A v neposlední řadě taky kooperativní a kompetitivní multiplayer až pro čtyři hráče. Na další informace nebo video z konzolové verze si ale musíme ještě počkat.

Nejnovější články