Blood Stone aneb starý dobrý agent 007
zdroj: tisková zpráva

Blood Stone aneb starý dobrý agent 007

13. 10. 2010 14:45 | Preview | autor: levis |

Jestli patříte mezi fanoušky agenta 007, určitě víte, že každá filmová bondovka má pořádně napěchovaný začátek. Je tedy jedině dobře, že dle prvních dojmů bude James Bond 007: Blood Stone v tomto ohledu držet kontinuitu: vše začne v letadla nad Aténami, odkud se akce přesune nejprve na zem, později má následovat honička v autech a nakonec všichni aktéři skončí na rychlých vodních člunech. Důležité než konkrétní průběh těchto jinak samozřejmě naskriptovaných událostí je ale to, jak se nový 007 hraje. Zaprvé se vývojáři zjevně drží modelu, který do bondovek vnesl ještě stále současný představitel hlavního hrdiny Daniel Craig, tzn. co nejvíce osobních střetů na blízko a pořádně brutálně, skoro až naturalisticky.

Nejčastěji tak ve hře budete lidem lámat vaz, mlátit s nepřáteli o dveře nebo železné trámy a kdekoho také škrtit. Tomuhle stylu boje ostatně nahrává i ukazatel jménem Focus, který Bondovi po nějakém čase vždy dovolí provést zvláštní kontextuální akci neboli zabít jednoho nepřátele nějakým neotřelým způsobem pěkně na blízko. Což samozřejmě neznamená, že by se v téhle bondovce nestřílelo, akorát že zrovna tato část hry nepůsobí ničím výjimečně. Překvapí snad jedině realistické podání mušky, kdy si pro přesnou trefu musíte kolikrát kleknout a zvlášť při používání hledáčku je nutno brát v úvahu malou odchylku. Jestli nechcete agentu 007 zkazit pověst, skoro abyste si v menu radši zapnuli automatické zaměřování, dodává třeba zklamaně redaktor IGN.

Protože za hrou ale stojí vývojáři z Bizarre, na velmi vysoké úrovni se nachází všechny scény v dopravních prostředcích: krátká jízda v motorovém členu působí správně adrenalinově a stylem ovládání zase připomíná projížďku v Bondově vozu Aston Martin DB9. Výsledek je asi takový, že během poměrně krátké doby si v úvodu hry vyzkoušíte všechny stěžejní prvky, vystřídáte několik prostředí a rozhodně se nebudete nudit. A zrovna, když toho začnete mít dost, celá úvodní sekvence plynule přejde v krásně vyvedené úvodní titulky s písní od zpěvačky Joss Stone. Vítejte zpět, 007.

Nejnovější články