Battlefield 4 bude mít něco, co by v BF3 nešlo udělat
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 4 bude mít něco, co by v BF3 nešlo udělat

7. 9. 2012 10:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Jinak by to prý nebyla nová hra, tvrdí Patrick Bach, výkonný producent z DICE. Člověk si pak musí položit otázku, co že to nejde v Battlefield 3 udělat? Hra má moderní engine, který zvládá spousty věcí a postupně ho přebírají a vylepšují jiná studia EA, umí obří mapy, hromady jednotek a techniky... A právě Battlefield 4 má nabídnout něco, co bude specifické jen pro něj a ospravedlní ho to jako plnohodnotné pokračování a nový díl. Jinak by z toho mohlo být klidně jen DLC do trojky. Nebo že by Bach naznačoval nějakou novou funkcionalitu spojenou s next gen verzí hry, když má ten nový Xbox vyjít údajně už v září?

Bach nás také ujistil, že se nemusíme bát nového velkého Battlefieldu každý rok, jako v případě Call of Duty. Prý by to v DICE ani nestíhali, ale přesto je tu možnost mít nějaký nový Battlefield jednou ročně. Bach totiž připomněl, že jsme tu nějakou dobu měli Battlefieldy skoro každý rok. Jednou to byl Battlefield 2 (2005), následoval sci-fi Battlefield 2142 (2006), Bad Company 1 (2008), pak Battlefield Heroes (2009), Bad Company 2 (2010), potom Battlefield 3 (2011) se spoustou DLCček...

Aby se ale mohl každý rok vydat jeden skutečně velký a tříáčkový Battlefield, muselo by se podle Bacha vytvořit něco jako druhé DICE. “Nemůžeme si prostě jen tak říct že máme Battlefield, máme engine a půjdeme udělat další Battlefield. V týmu musíte mít nějakou kreativní duši a v DICE se teď snažíme udělat tu nejlepší Battlefield hru pod sluncem. Když tohle rozseknete na půl, tak nedostanete požadovanou kvalitu,” řekl Bach v rozhovoru pro Atomic.

V současné době to vypadá, že EA nemá potřebu vydávat nový velký Battlefield každý rok. Zatím funguje cyklus, kdy se Battlefield střídá s Medal of Honor a právě letos mají kluci z DICE čas na vývoj čtyřky, protože proti Call of Duty: Black Ops II nasadí EA a Danger Close Medal of Honor: Warfighter. Pokud tahle střídačka vydrží alespoň dalších pár let, tak se dá očekávat, že Battlefield 5 (nebo snad Bad Company 3?) vyjde v roce 2015 už jen a pouze na next gen.

Nejnovější články