Battleborn ukázal mecha tučňáka Tobyho a slíbil přednostní start bety na PS4
zdroj: tisková zpráva

Battleborn ukázal mecha tučňáka Tobyho a slíbil přednostní start bety na PS4

7. 12. 2015 13:07 | Preview | autor: Adam Homola |

Během akce PlayStation Experience vyskočil na pódium šéf Gearboxu Randy Pitchford a přinesl s sebou tučňáka. Sice jen ve virtuální formě, ale teď už víme, že k netradičním hrdinům Battlebornu se přidá další nestandardní figurka: tučňák navlečený ve velkém mechovi. Nově oznámený hrdina je 16. z celkového počtu 25. a jako první si ho budou moct vyzkoušet všichni majitelé PlayStationu 4 v otevřené betě.

Ta začne příští rok a právě hráči na PS4 dostanou malé exkluzivní okénko předběžného přístupu, kdy mohou Tobyho natrénovat před ostatními hráči na PC a Xboxu One. Toby je sám o sobě roztomilý, ale jakmile vleze do mecha, jde z něj strach. Když totiž zrovna necituje Oppenheimera, který pro změnu cituje Bhagavadgítu, při střílení laseru, může vyhodit speciální miny Arc Mines. Stačí pak jen jedna střela a miny detonují.

zdroj: Archiv

Další schopnost je spíše defenzivní a jde o Force Field, tedy místní variaci na klasický štít který vyhodíte před sebe a skrze něj střílíte do všeho co se hýbe. Toby jen podtrhuje totální přepálenost a šílenost designu všech postav Battlebornu, které už mohou být pro někoho popravdě možná trochu moc divné. Gearboxu zbývá do vydání představit ještě devět hrdinů, takže nekontrolovaný design všelijakých bytostí ještě neskončil.

Pitchford na pódiu Sony také s lišáckým úsměvem na rtech připomněl, že Battleborn nebude jen multiplayerová online střílečka. Hra nabídne i singleplayerovou kampaň, kterou můžete hrát v kooperativním režimu a chybět nebude ani "couch co-op". Tedy možnost hraní dvou hráčů na jedné televizi ve split screenu.

zdroj: Archiv

Gró hry ale bezpochyby leží v multiplayerových módech kde se postavíte tváří v tvář jiným hráčům. A podobně jako v jiných hrách, i tady budete levelovat "sebe" i jednotlivé hrdiny. Zatímco levelování vašeho profilu bude spadat pod Command Rank, hrdiny najdete pod položkou Character Rank. A to by bylo, aby jednotlivé levelovací systémy nebyly prošpikované spoustou odměn které se vám budou postupně odemykat.

Čistě na papíře je přítomnost singleplayerové/kooperativní kampaně velkou výhodou hry, ale sám jsem zvědavý, jak tohle Gearbox zpracují. Doteď se věnovali téměř výlučně multiplayeru a tak visí otazník nad formátem singleplayerové kampaně. Bude to něco jako kampaň v Titanfall? Uvidíme 3. května příštího roku, kdy se hra dostane na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články