Battle for Middle-Earth 2 i pro Xbox 360
zdroj: tisková zpráva

Battle for Middle-Earth 2 i pro Xbox 360

18. 1. 2006 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Konzoli Xbox 360 už někteří z vás možná vlastní a jiní se o její koupi ještě rozhodují.

The Lord of the Rings: The Battle For Middle-earth II zdroj: tisková zpráva Ať už patříte mezi první nebo druhou skupinu hráčů, jistě vás bude zajímat informace, že se na ní společnost Electronic Arts chystá letos v létě vydat Battle for Middle-Earth II, jejíž PCéčkovou verzi očekáváme na trhu už za pár týdnů. Půjde navíc o vůbec první hru série Lord of the Rings, která bude hratelná online přes Xbox Live. Jejím vývojem se zabývá studio EA Los Angeles.

Battle for Middle-Earth II pro Xbox 360 bude nabízet obsahově vesměs totéž, co verze pro PC, tedy velké strategické bitvy, rasy a hrdiny na motivy filmové trilogie i knih J.R.R., Tolkiena, ovšem ovládání bude jiné, zcela přizpůsobené specifikům konzole. Titul prý nelze považovat za port z PC, ale spíše za adaptaci PC verze. Jaká úskalí při tvorbě intuitivního ovládání hry pro Xbox 360 tvůrci museli překonat, popisuje článek na stránkách magazínu Gamasutra. Ale není to prý pouze ovládání, co tvůrci přizpůsobovali a přizpůsobují, aby tato BFME II působila konzolově a nikoliv PCéčkově. Jde o to, že herní prostředí vypadá jinak, když na něj koukáte z párcentimetrové vzdálenosti na monitoru a když sedíte několik desítek centimetrů před TV. Nemluvě o HDTV. Naštěstí prý má Xbox 360 takový potenciál, že půjde vizuální stránku hry zvládnout.

Jinak, pokud jde ještě o informace z tiskové zprávy, v multiplayeru prý budou oproti PC verzi k dispozici ještě některé exklusivní herní módy, jako King of the Hill, Capture and Hold či Hero versus Hero. V naší galerii najdete mezi novými ukázkami i některé právě z verze pro Xbox 360.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články