Banner Saga 2 vyjde až příští rok, ale konzolové verze jedničky už jsou za rohem
zdroj: tisková zpráva

Banner Saga 2 vyjde až příští rok, ale konzolové verze jedničky už jsou za rohem

9. 11. 2015 11:33 | Preview | autor: Adam Homola |

S vydáním vikinského RPG The Banner Saga 2 se původně počítalo ještě letos, nakonec ale vyjde až v prvních měsících roku příštího. Potvrdil to zástupce vydavatele Versus Evil, nejprve pro britský Eurogamer, ale informaci už lze najít i na webu firmy. Hráči mohli vidět pokračování taktického tahového RPGčka v pohybu na PAXu a Gamescomu, ale vývojáři stejně potřebují pár měsíců vývoje navíc, aby mohli nabídnout hru, za kterou se nebudou stydět.

Na svém Facebooku napsali, že vývoj The Banner Saga 2 probíhá dobře a o datum vydání se podělí s fanoušky hned, jak nastane ten správný čas. Potvrdili také, že desková hra na motivy Banner Saga žádný odklad druhého dílu nezpůsobila. Na deskovce pracují v MegaCon Games, nikoliv ve Stoic - jde o dva separátní projekty.

zdroj: Archiv

Vývojáři též na Facebooku uvedli, že konzolová verze první hry je skoro hotová. Konkrétně se čeká na certifikaci a poté může vyjít. Menší zdržení konzolové verze má na svědomí fakt, že se tvůrci snažili udělat port tak, aby jako port nepůsobil. Konkrétně to znamenalo úpravy ovládání a dalších věcí specifických pro konzole.

Pokud tedy nedojde k žádným zádrhelům, mohli bychom se dočkat konzolové verze například v řádu týdnů. A druhého dílu pak během prvních měsíců příštího roku.

Nejnovější články