Alfa českého RPG Dungeons of Aledorn nabízí dvě lokace a čtyři souboje
zdroj: tisková zpráva

Alfa českého RPG Dungeons of Aledorn nabízí dvě lokace a čtyři souboje

25. 5. 2016 15:02 | Preview | autor: Adam Homola |

Alfa verze českého RPG Dungeons of Aledorn se sice dočkala dvou odkladů, ale nakonec se všichni backeři z Kickstarteru dočkali. Přesněji řečeno všichni, kteří podpořili hru alespoň na úrovni Black bear, což čítá 119 duší. Pokud mezi ně patříte, měli byste mít v emailu zprávu s podrobnými instrukcemi. Skrze tzv. Průvodní zprávu vám tvůrci ve hře vysvětlí co všechno už v ní najdete a co přidají až později.

V alfa verzi se podíváte do dvou lokací, jmenovitě do vesničky Manto a přilehlého Lesíku. Ovládat budete skupinku složenou ze tří dobrodruhů: bojovníka, darebáka a kouzelníka. Vyzkoušíte si několik dialogů, řešení situací bojovou či nebojovou cestou, uvidíte interiéry a v Lesíku si dosyta užijete zase exteriéry.

V Lesíku na vás čekají i čtyři tahové souboje, ve kterých můžete otestovat své taktické schopnosti. Alfa verze umožní přijmout i několik úkolů, ale splnitelný je pouze jeden. Ostatně hra má do bety ještě docela daleko a je plná bugů, nemluvě o chybějících herních prvcích. Ty nejdůležitější herní mechaniky tu ale najdete, ať už v náznacích, nebo v podobě regulérního funkčního prvku.

zdroj: Vlastní

Tvůrci na blogu hry vysvětlili, že za odklad alfaverze může nemalé množství bugů. Jejich odhalování, opravování a testování zabralo březen, duben a část května. To ale samozřejmě neznamená, že by si teď mohli zahrát backeři bezchybnou alfu, která běží po másle. Ve skutečnosti vývojáři na hráče s dalším lovením bugů tak trochu spoléhají a doufají, že díky alfaverzi vychytají další spoustu chyb.

„Pozorně budeme naslouchat vašim argumentům a připomínkám, obzvláště v případě, kdy se stane, že se jistý názor bude opakovat. Hru vyvíjíme především pro vás – hráče,“ uzavřeli vývojáři povídání na blogu hry.

Nejnovější články