Aktuální verze českého RPG Dex je hratelná od začátku do konce, vydání hotové hry se blíží
zdroj: tisková zpráva

Aktuální verze českého RPG Dex je hratelná od začátku do konce, vydání hotové hry se blíží

4. 5. 2015 12:32 | Preview | autor: Adam Homola |

České kyberpunkvé RPG Dex, které mohlo vzniknout za pomoci necelých dvou tisíc nadšenců na Kickstarteru, se blíží k vydání. Přesné datum tvůrci nezveřejnili, ale před pár dny vydali tzv. Release Candidate - verzi prakticky připravenou k vydání. Znamená to, že hra je téměř hotová, obsahuje veškerý dabing, hudbu, zvuky, kompletní obsah a lze ji hrát od začátku do konce. Nic nechybí, všechno je na svém místě, už to jen zbývá doladit. A tady přicházíte na řadu vy.

Dex je sice už nějakou dobu dostupný v betaverzi, ale až nyní mají zájemci možnost vyzkoušet všechny herní obsah a prvky, na kterých tvůrci v uplynulých měsících pracovali. Nedočkavci, kteří by si chtěli hru zahrát už teď, se tak klidně mohou pustit do testování. Vývojáři budou rádi za každý odhalený bug a názor. Pořád je totiž co ladit a upravovat, i když už žádné radikální změny v plánu nejsou. Jsou to však právě drobné detaily, které mohou Dexe posunout buď do výšin, nebo hru naopak shodit.

"Vaši zpětnou vazbu můžeme použít pro balancování. Váš názor může mít vliv na obtížnost hry a zahlazení možných výkyvů obtížnosti v některých lokacích a v kyberprostoru," napsali vývojáři ze studia Dreadlocks v updatu na Kickstarteru.

zdroj: Archiv

Jedním dechem ale dodávají, že běžní hráči by spíš neměli aktuální verzi hrát. Pořád nejde o hotovou hru, byť jí obsahově nic nechybí. Nadšenci nechť se klidně pustí do hraní a testování, ale běžné herní publikum by si mělo ještě chvíli počkat na vydání finální verze hry.

Zájemci, kteří to už nemohou vydržet, nechť napochodují na Steam, kde je potřeba v nastavení hry v rámci Steamu vybrat "Dex - Public Beta". Pokud byste betaverzi nepřepnuli, spustila by se vám stará beta z prosince, kde ještě nebyla hlavní příběhová linie.

Nejnovější články