Africký survival Voodoo sází na kooperaci a bere si inspiraci z Shadow of the Colossus
zdroj: tisková zpráva

Africký survival Voodoo sází na kooperaci a bere si inspiraci z Shadow of the Colossus

3. 10. 2016 18:43 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Voodoo je nezávislý projekt a o další z řady zástupců survival her, tentokrát však ve stále netradičním prostředí Afriky, byť poněkud mytologickém. Jako hráči se tak ocitnete ve světě, kde ještě není rozhodnuto o tom, co patří na zem a co nakonec přijde do nebes. Kromě předchůdců moderní civilizace tak krajinu brázdí ještě řada nevraživých božských bytostí a na to konto se tvůrci hrdě hlásí k inspiraci Shadow of the Colossus.

Než ale na ně narazíte, budete nejprve muset začít budovat civilizaci. Na počátku se tedy projeví zatížení na survival a můžete buďto sami anebo v doprovodu dalších hráčů procházet svět a v tom hledat suroviny potřebné pro další rozvoj společnosti i pro budování jednoduchých osad. Následně až vy i vaše parta dobrodruhů vybudujete dostatečné zázemí, můžete směle vyrazit do světa a především na lov.

Dvojice videí v podobě oznamovacího traileru i ukázka z Gamescomu ony velké bestie, které se jmenují Izimové, ukazuje. Samotní Izimové však nejsou jedinými nepřáteli – nekonečnými pláněmi Africké krajiny se potuluje divá zvěř a pochopitelně také jiní hráči se svými kmeny. A je jen na vás, jak budete vycházet se svým okolím.

zdroj: Archiv

Hra by měla dorazit na Steam v prvním kvartálu příštího roku a nejdříve by měla projít zkouškou ve formě early accessu. Plná verze obsáhne trojici odlišných biomů – savanu, poušť a džungli. Jako u mnoha survival her, důležitým prvkem bude komunikace mezi hráči, stejně tak ale crafting, který umožní vyrobit až na 8 tisíc unikátních zbraní.

Jsem osobně zvědav, co se ze hry vyklube. Prozatím představené záběry zatím ukazují spíše budgetový titul, ambice však mají autoři značné a rád se nechám překvapit, s čím se příští rok na jaře pustí na Steam. Voodoo totiž oproti konkurenci disponuje unikátním výtvarným stylem a samotní Izimové také představují v tomto žánru ne až tak běžný prvek.

zdroj: Archiv

Nejnovější články