Adventurní speciál: Lilly Looking Through má šarm her od Amanity
zdroj: tisková zpráva

Adventurní speciál: Lilly Looking Through má šarm her od Amanity

28. 9. 2013 14:36 | Preview | autor: Petr Ticháček |

Už to tak bývá, že na první pohled malinký a nenápadný projekt předčí výrazně větší a načančanější giganty. Stalo se mi to v případě Lilly Looking Through. Malý nezávislý projekt ve mně během prezentace vzbudil větší zaujetí, než třeba taková Beyond: Lost Souls, a to už je co říct. Určitě v tom svoji roli sehrálo nadšené vystupování sympatického manželského dua vývojářů, které prací na hře doslova a do písmene žije. Tím hlavním důvodem je ovšem celkový charakter hry, stylizovaný do podoby úžasných dílek českého studia Amanita: Machinaria a Botanicula.

Líbivá, ručně malovaná grafika, vyprávění příběhu výhradně formou do puntíku propracovaných animací, a příjemně jednoduchá hratelnost, která se snaží být přirozená a přitom kreativní. To jsou pro Lilly Looking Through základní kameny, na které roztírá maltu a pokládá cihličky.

Steve i Jess ve svém nezávislém projektu dokonale zužitkovávají bohaté profesní zkušenosti. Oba pracovali coby animátoři na řadě filmových hitů v čele s Harry Potterem a Letopisy Narnie. Steve je také odpovědný za design věku Amateria v Myst III, který vynikal úžasně promyšlenými mechanickými puzzly.

...

O vnitřním kouzlu Lilly Looking Through se můžete prostřednictvím hratelného dema přesvědčit sami. Určitě ale stojí za to zkouknout videopreview, které z 50 % tvoří rozhovor s vývojáři, čili s extrémně příjemným, skromným a charismatickým párem, jenž vyzařuje stejně sinou energii, jako jejich virtuální holčička Lilly.

Pokud jste o hře doposud neslyšeli, můžete nasbírat další informace na Kickstaret stránce projektu nebo na homepage. Lilly Looking Through vyjde na Steamu1. listopadu tohoto roku.

V rámci našeho adventurního speciálu sledujte dále:

Videopreview Odkaz Sherlocka Holmese
Videopreview hororovky Lucius
Adventurní speciál: Charles Cecil o Broken Sword 5 (v CZ i ENG verzi)
GC 2012: upoutávka na adventurní videospeciál
Adventurní speciál: videopreview Chaos on Deponia
Adventurní speciál: videopreview Jack Keane 2
Adventurní speciál: making of Secret Files 3
Adventurní speciál: představení first person hororu Asylum
Adventurní speciál: herecký koncert Ellen Page v Beyond: Two Souls
Adventurní speciál: jak se hraje Beyond: Two Souls
Adventurní speciál: kreslená nádhera v Night of the Rabbit
Adventurní speciál: detektivní adventura The Raven

Nejnovější články