World of Warships - tipy a triky pro hraní novinky od tvůrců World of Tanks
zdroj: tisková zpráva

World of Warships - tipy a triky pro hraní novinky od tvůrců World of Tanks

25. 7. 2015 10:24 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Tvůrci úspěšných onlineovek World of Tanks a World of Warplanes z Wargaming.net nedávno spustili otevřenou betu své nejnovější hry World of Warships, do které se můžete pustit zdarma, jak je u Wargaming her dobrým zvykem. Abyste ale neskončili rychle na dně moře, máme pro vás užitečnou sbírku základních tipů, triků a taktik, díky kterým ovládnete všechno od zátok až po moře:

Souboje

Kamikadze - pokud víte, že jste namydlení a není cesty ven, nesnažte se ujet a zemřít na útěku. Mnohem lepší je převtělit se v kamikadze jednotku: jednoduše si vyberte nejbližší cíl, kterému můžete způsobit největší škodu a napalte to do něj plnou parou. Stejně byste zemřeli, tak můžete svojí smrtí alespoň trochu pomoct týmu.

Útok - typ útoku vybírejte moudře podle situace. Jeden manuální výstřel je dobrý na situace, kde hraje roli přesnost, a když máte jistotu zásahu. Plnou salvu zase oceníte ve chvíli, kdy máte šanci na zasažení více cílů najednou. Pokud ale cíl minete, budete přebíjet příliš dlouho na nápravu. A nakonec, postupná kanonáda ze všech děl je dobrá na pohybující se cíle: máte pak větší jistotu, že něco zasáhnete.

Střelba - nestřílejte tam, kde nepřítel je. Zkuste odhadnout kam jede, jakou rychlostí a kdy tam bude - tam pak vystřelte. Často totiž střílíte na příliš velkou vzdálenost a nepřítel vám dřív ujede, než ho vaše střela/torpédo dostihne.

unnamed zdroj: tisková zpráva

Pohyb po vodě

Rychlost - můžete se samozřejmě plavit jakou rychlostí chcete, ale obecně řečeno je lepší pohybovat se spíše pomaleji, než rychleji. Především ve chvíli, kdy očekáváte nepřátelské lodě. Čím rychlejší budete, tím spíše můžete vplout do nepřátelské pasti.

Prostředí - nezapomeňte, že ovládáte velkou námořní loď, která se jen tak neotočí a rychle neujede. Musíte počítat se setrvačností, proto plánujte dopředu a hlavně využívejte své prostředí. Malé ostrůvky můžete používat jako svůj kryt či štít, můžete tím nepřítele také zmást. Terén je váš přítel.

Manévry - nebojte se často i zběsilých manévrů. Když na vás jede torpédo, měli byste ihned zpomalit, otočit směr a být nepředvídatelní. Nepřítel pravděpodobně vystřelil torpédo tam, kam jste pluli, tudíž je dobré změnit kurz.

WoWS_Render_ZUIKAKU zdroj: tisková zpráva

Torpédoborce

Manévrování - torpédoborce jsou nejrychlejší a můžete s nimi nejlépe manévrovat. Využívejte toho vždy, když můžete. Překvapte nepřítele ze strany, odkud vás nečeká.

Obrana - rychlost torpédoborce je vykoupená nepříliš silnými štíty. Berte to v potaz a spolupracujte s týmem tak, aby vás vždy někdo kryl: ideálně bitevní loď nebo křižník.

Útok - torpédy byste šetřit neměli. Pokud už deset minut plujete a nevystřelili jste jediné torpédo, je něco špatně. Klidně zkuste vystřelit alespoň přibližným směrem a třeba se za minutu trefíte.

Warplanes-And-Warships-Fierce-Fighting zdroj: tisková zpráva

Obecně

Komunikace - není nic horšího, než dobří hráči s dobře sestavenou flotilou, kteří podlehnou chaosu. Pokud nikdo nevelí, ujměte se toho vy a snažte se hráčům jasně (ale slušně!) říct, kde mají být a co mají dělat. Alespoň nějaká komunikace je lepší, než žádná komunikace a následný zmatek.

Základna - nenechte se zbytečně unést bojováním a naháněním jediného nepřítele po celé mapě. Nezapomeňte, že může jít i o základnu a jedna nepřátelská loď vám může tu vaši zabrat. Stejně jako vy: pokud jste výrazně přečíslení, nemá cenu bojovat, ale je lepší vyplout rovnou k nepřátelské bázi a pokusit se ji zabrat.

Letadla - sestřelujte letadla hned jak to půjde. Představte si to tak, že každý sestřelený bombardér je ve výsledku o jedno torpédo ve vodě méně. Vy pak nemusíte kličkovat mezi torpédy a můžete se soustředit na útok.

Scouting - nezapomínejte scoutovat. Znalost terénu a pozic nepřátelských lodí je klíčová a vaši taktiku byste měli s týmem spíše přizpůsobovat podle toho, co dělá nepřítel. Je to vždy lepší, než zkoušet nějakou předpřipravenou sestavu a pak zjistit, že právě na ni se nepřítel připravil.

Wallpaper zdroj: tisková zpráva

World of Warships a další free to play hry můžete hrát zdarma na Freegames.cz.

Nejnovější články